Cumhuriyet Kadınları Derneği Taliban'ı tanıdı... Gülgün Feyman istifa etti

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından kadınların eski günlerine geri dönmekten korktukları gözler önüne serilmişti. Sosyal medya üzerinden de Taliban'a karşı eleştiriler büyürken Cumhuriyet Kadınları Derneği, Taliban'ı desteklediklerine yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür, "Bağımsızlık, gerçek uygarlığa kavuşmanın ön şartıdır. Afganistan’da olan budur" dedi. Gazeteci Barış Yarkadaş da derneğe sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet Kadınları Derneği Taliban'ı tanıdı... Gülgün Feyman istifa etti

Afganistan'ı kontrolü altına alan Taliban'ı eleştirenlerin yanı sıra detekleyenlerde yer alıyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür yaptığı basın açıklamasında Taliban'ı tanıdıklarını dile getirdi ve Taliban'ı tanımıyoruz diyenleri eleştirdi. Yapılan basın açıklamasının ardından istifalar da gelmeye başladı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Taliban'ı tanıdı... Gülgün Feyman istifa ettiCumhuriyet Kadınları Derneği Taliban'ı tanıdı... Gülgün Feyman istifa etti - Resim : 2

Cumhuriyet Kadınları Derneği Taliban'ı tanıdı... Gülgün Feyman istifa etti - Resim : 3Oygür açıklamasında, “Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları “Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz” sloganına karşı “Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz” diyoruz. Yaptıkları “derin” siyaset analizinde ABD’yi, Afganistan işgalini sürdüremedikleri için kınamalarını da hazin bulmakla birlikte, kendilerine yakıştırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİN'DEN İSTİFA

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Oygür'ün açıklamalarının ardından derneğin üyesi olan haber spikeri Gülgin Sayman, "An itibari ile Atatürk'ün kızı ve varisi olarak Cumhuriyet Kadınları derneğinden bir Cumhuriyet kadını olarak istifa ettim.Kamuoyuna sunarım.Saygılar." açıklamayla dernekten istifa ettiğini duyurdu.

Ünlü Avukat Feyza Altun'da Twitter hesabı üzerinden sert tepki gösterdi. Altun, "Taliban ABD yaratımı bir örgüttür bir noktadan sonra kontrolden çıkmıştır. Ayrıca ABD’nin bedavadan Afganistan’dan çıktığını düşünmek nasıl bir saflıktır ve ayrıca hadi siyasi analiz yapamıyorsunuz kadın düşmanı gerici yobaz Taliban’ın nesini selamlıyorsunuz anlayabilmiş değilim" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Taliban'ı tanıdı... Gülgün Feyman istifa etti - Resim : 4

Cumhuriyet Kadınları Derneği Taliban'ı tanıdı... Gülgün Feyman istifa etti - Resim : 5

 

Derneğe bir tepki de CHP'nin eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş da tepki gösterdi. Yarkadaş, "Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği yönetimi, gerici - yobaz ve eli kanlı terör örgütü Taliban’a destek vererek, Atatürk devrimlerine ihanet etmiştir. CKD, ismindeki “Cumhuriyetçi” ibaresini kaldırmalı Talibancı Kadınlar Derneği ismini kullanmalıdır. Yeter! Cumhuriyet’i kirletmeyin." dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Taliban'ı tanıdı... Gülgün Feyman istifa etti - Resim : 6

 

Etiketler taliban afganistan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin