Cumhuriyet gazetesine suç duyurusu

Dağlıca'da yaşamını yitiren askerin ailesi Cumhuriyet gazetesinin o haberi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet gazetesine suç duyurusu

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ ailesi, Cumhuriyet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

 



Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ikamet eden Tolga Artuğ'un babası Ercan Artuğ avukatları Mehmet Demirlek, Cumhuriyet gazetesinin, yaşamını yitiren asker Tolga Artuğ ile ilgili yaptığı haberlerin incitici olup gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.



Demirlek, müvekkilin asker olan oğlunun Hakkari Dağlıca'da PKK'nın saldırısında yaşamını yitirdiğinbi anımsatarak "Olaydan 20 gün sonra silahlı terör örgütünün başı tarafından müvekkilimin oğlunun cenazesinin kendilerinde olduğu ifade edilerek şehit aileleri ve vatandaşların devlete olan güvenleri sarsılmak istenmiştir" dedi.



ALGI YARATMA ÇABASI



Cumhuriyet gazetesinin terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan'ın açıklamasına dayanarak içeriği doğru olmayan haberler yaptığını savunan Demirlek, şunları kaydetti: "Cumhuriyet Gazetesi'nin örgüt başının açıklamasına sarılarak hükümet karşı düşmanlık yaratmak amacıyla haberler yapması, haberlerin içeriğinin gerçek olmaması ve incitici olması sebebiyle müvekkilim ve ailesi perişan olmuştur. 'Skandal, şehidin mezarı açılacak' başlıklı haberde, haberin başlığı ile haberin içeriği birbirini tutmamaktadır. Zira, müvekkilimin şehit olan oğlunun mezarının açılacağı konusunda hiç kimse açıklama yapmamış, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın 'şehidin ailesi bir kuşku duyarsa ne gerekirse yaparız' şeklindeki açıklaması çarpıtılarak, 'skandal, şehidin mezarı açılacak' şeklinde bir başlık atmak kötü niyetli olup, terör örgütünün propagandası niteliğindedir.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin