Cumhuriyet gazetesinde yeni deprem! 8 gazeteci işe döndü, Küçükkaya ile yollar ayrıldı

Cumhuriyet gazetesinde sendikalı 8 çalışanın işten çıkarılmaları tepkilere neden olmuştu. Bu olay üzerine Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya istifa etmiş ve işten çıkarılan gazetecilere destek vermişti. 8 çalışanın işe dönmesinin ardından flaş bir gelişme. Küçükkaya'nın, Cumhuriyet gazetesinde yazar olarak kalacağı iddia ediliyordu, ancak sürpriz bir kararla ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Cumhuriyet gazetesinde yeni deprem! 8 gazeteci işe döndü, Küçükkaya ile yollar ayrıldı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 18 yıl sonra Cumhuriyet gazetesi ile toğlu sözleşme imzaladı. Bu sözleşmenin üzerinden iki hafta geçmeden, sendika üyesi 8 gazeteci işten çıkarıldı.

Kendi bilgisi dışında 8 çalışanın işten çıkartılması üzerine  gazetenin genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, yönetime istifasını verdi.

Cumhuriyet Gazetesi Yönetimi, 8 gazetecinin sendikalı olduklarından dolayı işten çıkarılmalarına gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. Gazete yönetimi tarafından yapılan açıklamada, 8 çalışanın işe geri döneceği ifade edildi.

Bu açıklamanın ardından Aykut Küçükkaya'nın da yeni bir görevle gazeteye dönmesi planlanıyordu.

MedyaTava'nın edindiği bilgiye göre; Cumhuriyet Yönetimi, Aykut Küçükkaya'yı görüşmeye çağırdı. Yeni bir görevle gazeteye dönmesi beklenen Küçükkaya'ya yönetimden kötü haber geldi.

Yönetimle bir araya gelen Küçükkaya'ya hiçbir teklif yapılmadan, tazminatı verildi ve gazeteyle ilişiği kesildi.

Küçükkaya'nın odasını toplaması için yönetim tarafından koli bile hazır bulundurulduğu da iddialar arasında.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin