Cumhuriyet Gazetesi'nde sürpriz isim

Yunanistan eski Başbakanı, Cumhuriyet gazetesine ziyarette bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet Gazetesi'nde sürpriz isim

Yorgo Papandreu, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı CHP'li Umut Oran ile birlikte, saat 11.30'da Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki binasına geldi. Papandreu ve Oran'ı gazetenin girişinde Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tahir Özyurtseven, Haber Koordinatörü Murat Sabuncu ile Yayın Danışmanı Doğan Satmış karşıladı.



ZİYARET CAN DÜNDAR'IN ODASINDA GERÇEKLEŞTİ



Yorgo Papandreu ve Umut Oran, yetkililer tarafından Can Dündar'ın odasında kabul edildi. Odaya Can Dündar'ın büyük bir resminin asıldığı ve odanın Can Dündar'ın bıraktığı gibi muhafaza edildiği görüldü.



'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA ENDİŞELİYİZ'



Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından açıklama yapan Yunanistan eski Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonel Başkanı Yorgo Papandreu, “Başbakanlık dönemimden bu yana yakın arkadaşım İsmail Cem ile Türkiye ve Yunanistan arasında iyi ilişkilerin kurulması için birlikte çalıştık. Yıllar içinde Türkiye'de bizi mutlu eden bir sürü gelişme oldu ve Türkiye farklılaştı ama basın özgürlüğü konusunda çok endişeliyizö dedi. Gençliğinde Yunanistan'da basın özgürlüğü için mücadele verdiğini anlatan Papandreu, “Basın özgürlüğü neler olup bittiğini öğrenmek isteyen vatandaşları korumak ve iktidarın gücünü kontrol etmek için demokrasilerde temel koşuldur. Hükümetler ve kurumlar vatandaşlarına hizmet etmeli. Buraya dayanışmayı göstermek, açık toplum oluşması için mücadele etmek, Türkiye'nin demokrasiye açılması ve basın özgürlüğü için geldim" diye konuştu.



TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ BÜYÜK SIKINTI YAŞIYORUZ



Umut Oran ise görüşme sonrası şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye'de demokrasi ile ilgili, insan haklarıyla ilgili, hukukun üstünlüğü ile ilgili, basın özgürlüğü ile ilgili çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorunlar uluslararası kamuoyunda da gündeme geliyor. Sosyalist enternasyonal olarak Türkiye'de bu sorunlara karşı bir olayları yerinde görme hem de dayanışma ziyareti için Papandreu buraya geldi. Konuyla ilgili bilgi aldı. Bu görüşlerini Sosyalist Enternasyonal'da da paylaşacak."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin