Cumhuriyet gazetesinde 'prim' krizi!

Cumhuriyet çalışanları, gazetede yeni uygulamaya konulan 'prim sistemine' imzaladıkları bir bildiriyle itiraz ettiler.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet gazetesinde 'prim' krizi!

Cumhuriyet gazetesi çalışanları, gazetenin ödüllendirme sistemi adı altında hayata geçirdiği "prim ödüllendirmesi/desteği" uygulamasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdiler.



Gazetenin Ankara Bürosu çalışanlarınca hazırlanan bildiride, prim sisteminin 'sömürünün modern adı" olduğu ifade edildi.



Ayrıca Ankara Temsilciliği'ndeki gazetecilerin çoğunun imzasının olduğu ve gazetenin İstanbul'daki merkezinde imzalanmaya devam eden bildiride, çalışanlar 'prim' uygulamasının adaletsizlik yaratacağını ve bunun yerine maaşlarına zam yapılmasını talep ettiler.



İşte, gazete çalışanlarınca hazırlanan o bildiri metni:



"Biliyoruz ki,



“Prim ödüllendirmesi/desteği” adı altındaki yeni uygulama, daha önce doktorların öğretmenlerin karşılaştığı, hükümetin tüm kamu personeline uygulamak istediği, SÖMÜRÜNÜN modern adıdır.



Doktorların, öğretmenlerin sokaklara döküldüğü, başta gazetemiz olmak üzere, sol/sosyal demokrat hassasiyete sahip basın kuruluşlarının manşetlerinden itiraz ettiği bu uygulamanın “Cumhuriyet” Gazetesi’nde de başlamış olması, biz çalışanları tedirgin etmektedir.



Kriterleri her zaman tartışmalı olacak bir PERFORMANS SİSTEMİNİN;



1. Tüm gazete çalışanları arasında İKİLİK YARATMASI; çalışma barışını bozması, haber yakalama ve yazma işini etkilemesi; gazetede “öne çıkan çalışmalara” imza atabilen arkadaşlar, “öne çıkamayan çalışmalarla” uğraşan arkadaşlar çelişkisi yaratması,



2. Muhabiri alanının gündeminden çok, SANSASYON HABERLERİN peşine koşması; haber değerlendirmeyi de bu çerçeveye mahkum etmesi,



3. Rutin, imza atılmayan, dolayısıyla “öne çıkmayacak” habere karşı isteksizlik yaratması, bunun da zamanla “öne çıkması muhtemel” HABER AKIŞINI sekteye uğratması



4. Muhabirin habere ve mesleğin kendisine karşı YABANCILAŞMASI



RİSKİ vardır...



Dolayısıyla,



1. Geçici nitelikteki, “iyileştirme”, “ödüllendirme”, “prim” veya “destek” İSTEMİYORUZ... İNSAN GİBİ YAŞAYACAK VE SOSYAL HAKLAR AÇISINDAN HAYATIMIZIN SON DÖNEMİNE DE POZİTİF ETKİSİ OLACAK ÖLÇÜDE BİR “ÜCRET ZAMMI”, TEMEL VE ARTIK KAÇINILMAZ TALEBİMİZDİR.



2. Daha önce açıklanan “ücret zammı” hedefinin, sadece belli bir çıtanın altındaki çalışanlar açısından değil, TÜM PERSONEL için yapılması ve bunun BİR AN ÖNCE uygulamaya konulması talebimizdir."



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin