Cumhuriyet gazetesi çalışanlarından eski ve yeni vakıf üyelerine çağrı: Uzlaşın

Yazarları ve yöneticileri 11 gündür tutuklu olan Cumhuriyet gazetesi çalışanları, eski ve yeni vakıf yöneticilerine uzlaşma çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet gazetesi çalışanlarından eski ve yeni vakıf üyelerine çağrı: Uzlaşın

Cumhuriyet gazetesinde bir süredir süren vakıf tartışması ve yaşanan hukuki durum üzerine gazete çalışanları önemli bir açıklama yaptı.



Gazetenin tüm servis şefleri, editör ve muhabirlerinin neredeyse tamamının imzaladığı önemli metinde Cumhuriyet emekçileri taraflara 24 Kasım'daki duruşma öncesi bir araya gelme çağrısı yaptı. Çağrıda, karşılıklı yapılan açıklamalar nedeniyle yaşanan durumun çıkmaza girdiğine vurgu yapıldı.



İşte, aralarında bazı yazarların da olduğu 70'in üzerinde çalışanın imzaladığı o çağrı metni:



"Cumhuriyet çalışanları olarak, gazetemizin bünyesinde vakıf yönetimine ilişkin bir süre öce başlayan ve gazete yönetimine yapılan operasyonla zirveye tırmanan tartışmaları kaygıyla izliyoruz. Silivri zindanlarına atılan 10 yönetici ve yazarlarımızın özgürlüklerine kavuşması için gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Ancak karşılıklı olarak dozu sürekli artan açıklamaların çözüm üretmek yerine tarihi ülke tarihine eşit, ezilenlerin hak ve eşitlik arayanların sesi, insan hakları savunucusu Cumhuriyet Gazetesi'ni telafisi mümkün olmayan bir noktaya götüreceğinden endişeliyiz. Tartışmanın kaynağı ve özneleri olan eski ve yeni vakıf üyeleri, gazetenin asıl sahibinin onu hazırlayarak okurlara ulaştıran emekçiler ve her koşulda gazeteyi okumaktan vazgeçmeyen okurların olduğu bilinciyle hareket etmelidir. Bizler eski ve yeni vakıf yöneticilerini gazetenin karşı karşıya olduğu çıkmazdan kurtulması için 24 Kasım 2016 tarihindeki duruşma beklenmeksizin bir araya gelmeye ve çok geç olmadan ortak bir çözüm bulmaya çağırıyoruz. Uzlaşma olmadığı takdirde tarihi bir sorumluluk taşıyacaklarını da hatırlatıyoruz. Gazete her zor duruma düştüğünde 'Bu gazete sizin' denilen Cumhuriyet emekçileri olarak şunun da bilinmesini isteriz ki; Hiç bir proje yıllarını bu gazeteye vermiş Cumhuriyet çalışanları olmadan olmaz. Bu doğrultuda oluşacak olan yeni vakıf yönetiminde Cumhuriyet çalışanları tarafından seçilmiş temsilcilerinde yer almasını istiyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin