Cumhuriyet 'Charlie Hebdo'ya seçki hazırladı, sosyal medyanın gündemine düştü

Gazetenin, Charlie Hebdo için seçki hazırlaması ve polis tarafından ablukaya alınması Twitter gündeminde

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet 'Charlie Hebdo'ya seçki hazırladı, sosyal medyanın gündemine düştü

Fransa'nın popüler mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisi 7 Ocak'ta saldırıya uğramış ve 12 kişi yaşamını yitirmişti.



Charlie Hebdo'nun bugün piyasaya çıkan yeni sayısı 3 milyon adet basıldı.



25 ülkeye dağıtılan dergi 16 dile çevrildi. Cumhuriyet gazetesi de bugün Charlie



Seçkide; 4 sayfa yazı ve karikatür yer alırken Hz. Muhammed karikatürlerine yer verilmedi.



Bu arada, polis Esenyurt'ta bulunan matbaa çıkışında (Doğan Printing Center) dağıtım kamyonlarını durdurdu ve yaklaşık 40 dakika süreyle Cumhuriyet gazetesini inceledi.



Gazetede, Charlie Hebdo'nun kapak karikatürünün yer almamasını nedeniyle engeli kaldırarak gazetenin dağıtıma çıkmasına izin verdi.



Polis ayrıca olası tepkiler nedeniyle Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki binası önünde de geniş güvenlik önlemleri aldı. Ekipler zırhlı araçlarla bina önünde beklerken bazı sokaklar da trafiğe kapatıldı.



Charlie Hebdo'nun bugün yeni sayısının çıkması ve Cumhuriyet'in dergiye özel seçki hazırlaması ardından da polisin matbaa çıkışında gazeteyi kontrol etmesi sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.



Charlie Hebdo'ya yayınladığı Hz. Muhammed karikatürü nedeniyle tepki gösterenlerin açtığı #ÜlkemdeCharlieHebdoDağıtılamaz hashtag'ı TT listesinde ilk sırada yer alıyor.



TT listesinde ayrıca #CharlieDeğil OsmanlıTorunuyuz, #BizCharlie Değiliz ve #FoxTvSeyretmiyorum hashtag'leri de yer alıyor.



Öte yandan bir çok gazeteci de Cumhuriyet gazetesine yapılan ablukayı kınayan mesajlar yayınladı.



İşte; o mesajlardan bazıları:  



Can Dündar: Cumhuriyet'in değerini bir kez daha anladık bugün...



Koray Çalışkan: Matbaa çıkışında polis Cumhuriyet dolu kamyonları durduruyor, şüpheli karikatür arıyor bulamıyor. Bu durumda esas kim gülünç duruma düşüyor?



Uğur Dündar: Cumhuriyet gazetesine polis ablukası,FOX TV aracına taşlı saldırı,bağımsız gazetecilere tehditler.Hakikaten dünyanın en özgür medyası bizde!



Hasan Cemal: Charlie Hebdo yayını dolayısıyla CUMHURİYET'e dönük tehditleri protesto ediyorum, ifade özgürlüğünün yanında duruyorum.



Sevim Gözay: Gece yarısı matbaa çıkışında #Cumhuriyet kamyonları durduruldu, gazeteye bakıldı (!) 40dk süren kontroller sonunda dağıtıma izin verildi (!)



Cüneyt Özdemir: Cumhuriyet gazetesinin önündeki polisler gazeteyi mi halktan koruyor, halkı mı gazeteden?



İsmail Saymaz: cumhuriyet'in dört sayfası, hebdo'nun karikatür seçkisine ayrıldı. kapak resmi ise ceyda karan ve hikmet çetinkaya'nın köşesinde çıkacak.cumhuriyet'in iki yazarı görüş ve inancı dolaysıyla öldürüldü. gazete yayınları nedeniyle 3 kez el bombalı, 1 kez molotoflu saldırıya uğradı.



Murat Karayalçın: Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan baskını kınıyorum. Hep birlikte basın özgürlüğüne sahip çıkacağız.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin