Cumhuriyet çalışanlarından vakıf yönetimine sert tepki!

Yaşanan sendika krizi sonrasında Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti. Bu gelişmenin ardından gazete çalışanları imza topladı ve vakıf yönetimine sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet çalışanlarından vakıf yönetimine sert tepki!

Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un kendisinden ‘sendika üyesi gazetecileri istifa etmeye zorlaması’ yönünde istekte bulunduğunu söyledi ve yaşananların ‘ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın’ çizgisine geldiğini dile getirdi.

İMZA TOPLANDI

Sendika krizinin getirdiği istifa kararının ardından Cumhuriyet çalışanları imza topladı ve taleplerini Cumhuriyet Vakfı Yönetimi’ne iletti.

Söz konusu belgede şu ifadelere yer verildi:

CUMHURİYET VAKFI YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE AÇIK ÇAĞRIMIZDIR

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugün hem görevinden hem de gazeteden istifa ettiğini açıklamıştı.

Bizler Cumhuriyet çalışanları olarak;

1- Öncelikli Küçükkaya’nın istifasının kabul edilmemesini istiyoruz,

2- Cumhuriyet’in kuruluş, ana sözleşme ve değerlerine yakışmayan sendikasızlaştırma girişim ve bakılarına son verilmesini talep ediyoruz.”

Cumhuriyet çalışanlarından vakıf yönetimine sert tepki! - Resim : 2
Cumhuriyet çalışanlarından vakıf yönetimine sert tepki! - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin