Cumhurbaşkanlığından o haberlere yalanlama!

AK Saray, Erdoğan'ın IŞİD'le ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığından o haberlere yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile terör örgütü DAEŞ arasında ilişki bulunduğu izlenimi uyandırılarak, Türkiye'nin imajını zedelemeyi amaçlayan algı operasyonlarına her gün bir yenisi eklendiği ve bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çocukları hakkında son günlerde çıkan iddiaların tümüyle yalan olduğu belirtildi. 



Cumhurbaşkanlığı tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çocukları hakkındaki iddialara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.  



"Türkiye ile terör örgütü DAEŞ arasında ilişki bulunduğu izlenimi uyandırarak, ülkemizin imajını zedelemeyi amaçlayan algı operasyonlarına her gün bir yenisi eklenmektedir" ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, oğlu Bilal Erdoğan'ı ve kızı Sümeyye Erdoğan'ı, DAEŞ ile ilişkili göstermeye çalışan ve son günlerde ahlaksızca piyasaya sürülen mesnetsiz iddialarda Türkiye'ye karşı yürütülen karalama kampanyasının bir parçası olup tümüyle yalandır.



Esed rejimi ve işbirlikçilerinin destekçisi olan bir takım yabancı internet sitelerinde uydurulan bu çirkin iftiralar, Türkiye aleyhtarlığıyla dikkati çeken bazı mecralar tarafından da alıntılanmakta, Türkiye'de ise tezviratı adeta meslek edinen kimi internet siteleri tarafından haber kisvesi altında dolaşıma sokulmaya çalışılmaktadır.



Bu tür iftira ve yalanlara aracılık etmek, gazetecilik etiğiyle bağdaştırılamayacağı gibi kişilik haklarına da aleni bir saldırı niteliği taşımaktadır.



Vatandaşlarımızın da canına kast eden terör örgütü DAEŞ'e karşı Türkiye'nin öteden beri kararlı biçimde mücadele vermekte olduğu gerçeği, hiçbir surette örtbas edilemez.



İftiralara ilişkin tüm hukuki haklarını mahfuz tutan Sayın Cumhurbaşkanımız, medya organlarını, Türkiye'yi hedef alan algı operasyonlarına alet olmama hususunda gerekli duyarlılığı göstermeye davet etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin