Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kritik gün. Erdoğan seçimlere yönelik kararını bugün açıklayacak: Cumhur İttifakı genişleyecek mi kulislerde ne konuşuluyor?

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı açıklamaya çevrildi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri takvime göre Haziran 2023'te yapılacak. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı açıklamayla seçimlerin 14 Mayıs'a çekilmesine yönelik karar açıklanacak. Erdoğan'ın açıklamayı saat 14'te yapacağı öğrenildi. Kulisler ise seçim dönemine girdi; Erdoğan ile Destici dün bir araya geldi kulislerde Cumhur İttifakı'nın genişleyebileceği konusunda yorumlar yapılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kritik gün. Erdoğan seçimlere yönelik kararını bugün açıklayacak: Cumhur İttifakı genişleyecek mi kulislerde ne konuşuluyor?

Seçim takvimi bugün netleşecek. Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili genel seçimleri normal seçim takvimine göre Haziran 2023'te yapılacak. Ancak gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı açıklamaya çevrildi. Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 14 Mayıs'a çekilmesine yönelik kararını bugün açıklayacak. Açıklama Beştepe'de yapılacak. 

Millet İttifakı'nın adayını açıklaması sonrası gözler seçim tarihi açıklamasına çevrilmişken kulislerde de Cumhur İttifakı'nın genişleyebileceği konuşuluyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici dün bir araya geldi. Çarşamba günü MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Erdoğan, seçim tarihinin açıklanmasından önce Destici ile bir araya geldi; görüşmede deprem felaketinin etkilediği 11 ildeki son durumun ele alındığı öğrenildi. 

Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını söylemiş, "10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının, ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İTTİFAK GENİŞLEYECEK İDDİASI

NTV'de yer alan habere göre Destici'ye Erdoğan görüşmesi sonrası gazetecilerden "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusu yöneltildi.  Destici, "Cumhur İttifakı'nın ilkeleri, nedir o ilkeler? Devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali. Bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler, elbette ki Cumhur İttifakı'na dahil olabilirler." yanıtını verdi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre de Cumhur İttifakı'nın genişlemesi gündemde. Edinilen bilgiye göre,, Demokratik Sol Parti (DSP), Cumhur İttifakı'nda yer alabilir. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, kendilerine henüz bir teklif gelmediğini ancak kapılarının kapalı olmadığını ifade etti.

CUMHUR İTTİFAKI PARTİLERİ

20 Şubat 2018 tarihinde AK Parti ile MHP arasında kurulan seçim ittifakına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018 genel seçimlerinde tekrar seçilmesini isteyen siyasi partilerle birlikte kuruldu. Büyük Birlik Partisi de Cumhur İttifakı'na daha sonra eklendi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin