Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi revize edilebilir. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen muhalefete yüklendi: Muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Seçim tarihi konusunda 'Belirlenmiş bir tatil yok' ifadelerini kullanan Şen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili de çok konuşulacak bir çıkış yaptı. Şen, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin revize edilebileceğini söylüyoruz. Muhalefetin kapıları tamamen kapatma söylemi yanlış. Muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi revize edilebilir. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen muhalefete yüklendi: Muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk

Altılı Masa tarafından açıklanan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi"nin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'den çok konuşulacak bir çıkış geldi. 

Gündemdeki konulara dair Hande Fırat'a açıklamalarda bulunan Mustafa Şen, mevcut hükümet sisteminde revize yapılacağına dair ifadeler kullandı. Şen, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi hakkında, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin revize edilebileceğini söylüyoruz. Muhalefetin kapıları tamamen kapatma söylemi yanlış. Muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk" dedi. 

 

ERDOĞAN ADAYLIK TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimde yeniden aday olamayacağı iddialarına da yanıt veren Şen, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın "Erdoğan üçüncü kez aday olamaz" sözlerine ise; "Hangi dünyada yaşıyorlar, yeni sisteme göre Erdoğan ikinci kez aday olacak. Deliye anlatsanız anlar" ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

'Mart ayında baskın seçim bekleniyor' iddialarına da sert yanıt veren Şen, "Mart ayında niye seçim olsun? Seçimin öne alınması konusunun Cumhur İttifakı’nın oylarıyla ilgisi yok. Haziran ayı hac dönemine denk geliyor. Seçimin ikinci tura kalması durumunda ise ikinci tur bayram tatiline denk geliyor. Bu iki duruma göre bir ayarlama yapılabilir. Belirlenmiş bir tarih yok. TBMM’de konuşulsun, orada yapılsın isteriz" dedi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin