Cumhurbaşkanı'nın konsolosluk tepkisine ABD ve İtalya'dan cevap geldi!

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasını izleyen konsoloslara sert tepki veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı'nın konsolosluk tepkisine ABD ve İtalya'dan cevap geldi!

Amerikan Dışişleri Sözcüsü John Kirby, duruşmada Amerikalı temsilcilerin de bulunduğunu ve bunun standart diplomatik uygulamayla tamamen uyumlu olduğunu söyledi. Kirby, "Bu türden yargı süreçlerini izlememizin ilk örneği değil, sonuncusu da olmayacak" dedi.



CNNTürk'te yer alan habere göre, konsoloslara, "Siz kimsiniz, orada ne işiniz var?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir cevap da İtalya'dan geldi. İtalyan Dışişleri Bakanlığı, Avrupalı diplomatların ilgisinin; Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne girmek istemesinden kaynaklandığını söyledi. 



İtalyan Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan açıklamada, duruşmaya katılan İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo'nun, bu davranışıyla Viyana Sözleşmesi'ne tam bir uyum içinde hareket ettiği kaydedildi. 



İfade özgürlüğünün, Türkiye'deki siyasi tartışmalar için temel önemde olduğu belirtilen açıklamada, avrupalı diplomatların duruşmaya ilgisinin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmeye aday bir ülke olmasından kaynaklandığı vurgulandı. 



MİT TIR'ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün duruşmasına İngiltere, Kanada, İsviçre, Almanya, İtalya, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Fransa ve Polonya Başkonsolosları da katılmıştı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin