Cumhurbaşkanı'ndan Mark Zuckerberg'e çağrı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Facebook'un kurucusuna çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı'ndan Mark Zuckerberg'e çağrı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'den "Ukrayna ile ilgili yorumları ele alacak ayrı bir idari birim oluşturmasını" istedi.



Poroşenko, bu çağrısını kişisel Facebook sayfasında yayımladı. Poroşenko'dan başka, Rusya karşıtı kampanya yürüten çok sayıda kişi, Kremlin'i eleştiren çeşitli Ukrayna hesaplarının susturulmak istendiğini ve bu hesapların, Rusya'nın yoğun ama asılsız şikayetleri sonucu kapatıldığını savunuyor.



Cumhurbaşkanı Poroşenko ayrıca, Zuckerberg'in kendi sayfasında yayımladığı ve 14 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek olan olağan tartışma seansı için sorular beklediği duyurusunu da paylaştı. 30 bine yakın yorum alan duyuruya cevap yazanların çoğu Poroşenko'nun isteğine destek veriyor.



Petro Poroşenko, İngilizce yayımladığı mesajında, "Sevgili Mark Zuckerberg, küresel şirketlerin tepki göstermesini sağlamak için eldeki tüm yolları kullanmak zorundayız. Ukrayna'nın, Ukrayna Facebook ofisine ihtiyacı var!" dedi ve hemen altında da Zuckerberg'in yarınki soru cevap seansına ilişkin çağrısını paylaştı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin