Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İhracatta tarihi rekor kırdık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda açıklamalarda bulunuyor. Yılmaz, “Türkiye ekonomisi 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4 büyümeyi başarmıştır.” dedi. "İhracatımız 2023 yılı Temmuz ayında 2022 yılı Temmuz ayına göre yüzde 8,4 artışla 20,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylelikle tarihin en yüksek Temmuz ayı ihracat değerine ulaşılmıştır." ifadelerini ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İhracatta tarihi rekor kırdık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda açıklamalarda bulundu.

 "Şirket kuruluş işlemlerinde odalarımızı tek durak haline getirdik. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ile Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’u birlikte hayal ettik, milletimize birlikte kazandırdık. TOGG yeter mi? Yetmez, önümüzdeki süreçte TOGG benzeri yeni fikirlerle Türkiye yüzyılına yakışır projeleri hayata geçireceğiz.

Dünya ekonomisi sağlık krizleri, ticaret gerilimleri, jeopolitik riskler, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere güçlükle sınanmaktadır. Arz ve talep dengesinin bozulmasına yol açmıştır. Enerji ve emtia fiyatları artışı kaynaklı küresel enflasyon sorunu ile baş etmeye çalışılırken tedarik zinciri bozulmaları ile karşılaşılmıştır."

"762 MİLYAR HARCAMA YAPACAĞIZ"

Türkiye’de olumsuz etkilenmiş, finansal koşulların üzerine bir de yaşadığımız deprem felaketi eklenmiştir. Sadece bu yıl merkezi yönetim bütçemizden depremin yaralarını sarmak için yapacağımız harcama 762 milyar Türk lirasıdır.

Ülkemiz tüm bu zorluklara rağmen güçlü üretim ve ihracat kabiliyeti ile birçok ülkeden olumlu ayrışan bir ülke olmuştur. Türkiye ekonomisi 2023’ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyümeyi başarmıştır. Toplam istihdam haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 265 bin kişi artarak 31 milyon 700 bin civarına ulaşmıştır. Reel kesim güven endeksi 2023 yılı ikinci çeyreğinde yılın ilk çeyreğine göre iki puan yükselmiştir."

"İHRACATTA TARİHİ REKOR KIRDIK"

"İhracatımız 2023 yılı Temmuz ayında 2022 yılı Temmuz ayına göre yüzde 8,4 artışla 20,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylelikle tarihin en yüksek Temmuz ayı ihracat değerine ulaşılmıştır."

"OTOMOBİL SATIŞLARI GÜCÜNÜ KORUDU"

"Otomobil satışları 2023 yılının Temmuz ayında gücünü korumuş ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 109,4 artmıştır."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin