Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay son durumu açıkladı: Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu çok iyi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Oktay, "Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu çok iyi. Biz sürekli iletişim halindeyiz. Hafif bir üşütme geçirdi." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da kalp krizi iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay son durumu açıkladı: Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu çok iyi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir TV programında rahatsızlanmasının ardından bugün programlarına ara verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerine bugün Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın Sivas'taki açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumunun sorulduğu Oktay, Erdoğan'ın Sivas'taki programa katılmayı çok arzu ettiğini ancak biraz dinlenmesi gerektiğini söyledi.

YARIN DEVAM EDECEK

Erdoğan'ın yarın programlarına devam edeceğini belirten Oktay, "Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu çok iyi. Biz sürekli iletişim halindeyiz. Programlarda revize her zaman olabilir. Cumhurbaşkanımız çalışmalarına devam edecek. Çok yoğun programları vardı. Kendisi de ifade etti, hafif bir üşütme geçirdi." diye konuştu.

KALP KRİZİ İDDİASINA YALANLAMA

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiği yönündeki iddialar üzerine açıklama yaptı. iddiaları yalanlayan merkez, Erdoğan'ın yarın düzenlenecek 'Akkuyu Nükleer Santrali İlk Yakıt Yükleme' törenine canlı bağlantı ile katılacağını açıkladı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN DEZENFORMASYON UYARISI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığı hakkında ortaya atılan bu mesnetsiz iddiaları kesin olarak reddediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız yarın yapılacak nükleer santral açılışına videokonferans marifetiyle katılacaklar. Ne kadar dezenformasyon yaparlarsa yapsınlar Türk milletinin liderinin yanında olduğu ve Erdoğan ve AK Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılacağı gerçeğini değiştiremeyecekler" açıklamasında bulundu. 

ÇELİK: PROGRAMLARINA AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında "Cumhurbaşkanımız görevinin başındadır. Küçük bir istirahat sonrası programlarına aynı şekilde devam edecektir" açıklaması yaptı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığıyla ilgili bazı yabancı basın yayın organlarında ahlaksızca yalan haber yapılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız görevinin başındadır. Küçük bir istirahat sonrası programlarına aynı şekilde devam edecektir. Milletimizin sağlık, afiyet dilekleri ve dualarına şükranlarımızı sunarız… Dünyanın her yerinden çeşitli ülke insanlarından gönderilen geçmiş olsun dileklerine teşekkür ederiz" dedi. 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin