Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. E-Devlet'te blok zincir dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dijital Türkiye Toplantısı'nda açıklama yaptı. Oktay, "E-Devlet'te yeni bir devrim olacak blok zincir tabanlı bir giriş sistemini 'dijital kimliği' getiriyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. E-Devlet'te blok zincir dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilen Dijital Türkiye 2023 1. Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

'YENİ KOLAYLIKLARIN KAPISINI ARALAYACAK'

Oktay, tüm dijital kamu hizmetlerini daha kullanıcı dostu ve kolaylıkla erişilebilir hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Oktay, "Bu kapsamda bir alandaki tüm hizmetleri tek ekranda sunan bütünleşik hizmetlerden, 'İkametgahım', 'Çalışma Hayatım', 'Hac ve Umre İşlemleri' yoğun rağbet görmektedir. Üzerinde çalışılan 'Askerliğim' bütünleşik hizmeti de 2023 yılının ilk çeyreğinde e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma sunulmuş olacak. Böylece; askerlik çağı öncesi, yoklama dönemi, celp ve sevk dönemi, muvazzaflık dönemi ve yedeklik dönemini içeren; tüm askerlik sürecini kapsayan iş ve işlemler e-Devlet'te tamamlanabilecek. e-Devlet'te yeni bir devrim olacak blok zincir tabanlı bir giriş sistemini, dijital kimliği getiriyoruz. e-Cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blok zincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlet'e girebilecek. " ifadelerini kullandı.

'DETSİS KULLANIMA AÇILDI'

Oktay, belediyeler ve iş dünyasını da kapsayan dijital hizmetlerin sayısını her geçen gün arttırdıklarına dikkat çekti.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı "Bunlara ek olarak kamu kurumlarının merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlerine dijital kimlik kazandıran Devlet Teşkilatı Merkezi Kayıt Sistemi (DETSİS) kullanıma açıldı" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Etiketler fuat oktay e devlet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin