Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım ile ilgili sözlerine Rusya’dan tepki

New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 76’ncı toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım ile ilgili sözlerine Rusya’dan sert yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım ile ilgili sözlerine Rusya’dan tepki

Dünkü konuşmasında, “İlhakını tanımadığımız Kırım dâhil, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına önem veriyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarına Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov karşılık verdi.

29 Eylül’de Rusya Devlet Başkanı Putin ile Erdoğan’ın Soçi’de görüşmesi öncesinde açıklamaları değerlendiren Peskov, “Moskova, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda yaptığı yorumları esefle karşıladı” ifadesini kullandı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Peskov, “Elbette bu tür açıklamaların bize yönelik yapıldığını düşünüyoruz, biz böyle algılıyoruz. Doğal olarak Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Rusya’ya ziyaretine hazırlandığımız sırada bu açıklamaları esefle karşıladık” dedi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına önem verdiklerini ifade ederek, şöyle konuşmuştu: Azerbaycan, meşru müdafaa hakkını kullanarak, Güvenlik Konseyi’nin yıllardır uygulanmayan kararlarına konu olan öz topraklarındaki işgali sona erdirmiştir. Bu gelişme, bölgede, kalıcı barış adına yeni fırsat pencerelerinin açılmasına da imkan sağlamıştır. Tarafların atacağı her olumlu adımı desteklemek kararındayız. İlhakını tanımadığımız Kırım dahil, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına önem veriyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin