Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde konuştu! Harran ve Halfeti'ye doğalgaz müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abide Kavşağı'nda, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan Halfeti'ye doğalgaz müjdesini verdi. "Ceylanpınar ve Akçakale'ye doğalgaz arzına bugün başlıyoruz. Harran ve Halfetiye'de bu ay içinde doğalgaz vereceğiz."

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde konuştu! Harran ve Halfeti'ye doğalgaz müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abide Kavşağı'nda, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

“Allah'a hamdolsun, artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık Türkiye eline vur ekmeğini al, başına vur diz çöktür uysallığıyla teslim alınmış eski Türkiye değil. Bugün kendi siyasi, ekonomik, askeri vizyonlarını kendisi belirleyen, demokrasi ve kalkınma atılımlarını kendi iradesiyle hayata geçiren, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye var. Geçtiğimiz 20 yılda, asırlık eser ve hizmetlerle kayıplarını telafi eden, altyapısını kuran, öz güvenini kazanan Türkiye, artık kararlarını kendi iradesiyle vermekte, atılımlarını kendi gücüyle gerçekleştirmektedir.

Dünyanın, salgından savaşa pek çok krizin pençesinde kıvrandığı bir dönemde biz sadece altyapımızın gücünü ispat etmekle kalmadık, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme kabiliyetimizi de dost, düşman herkese kabul ettirdik. Ülkemizin üretimden diplomasiye her alanda sahip olduğu potansiyeli en üst seviyede hayata geçiriyoruz. Daha önce hedeflerimize dudak bükerek bakanlar, artık doğruya doğru diyerek bu tabloyu kabullenmek mecburiyetinde kalıyor. İnşallah 2023'te Türkiye'yi küresel ligin zirvesine çıkartarak, yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız." 

"BİN YIL ÖNCEKİ HESAPLŞAMAYI TEKRARLAMAK İSTİYORLAR"

"Daha önce hedeflerimize dudak bükerek bakanlar artık doğruya doğru diyerek bu tabloyu kabullenmek mecburiyetinde kalıyor. İnşallah 2023'te Türkiye'yi küresel zirveye çıkararak yeni kapıları aralayacağız. Şu anda bu alanda 110 bin kişi var. Bu bir rekor. Türkiye'nin en önemli lokomotiflerinden birisi de Şanlıurfa'dır. Şanlıurfa inşallah Türkiye Yüzyılı'nın da yıldızı olacak. Nemrut'u kendi ateşinde boğan, dünyanın en büyük kalkınma projesi GAP'ın şehri Şanlıurfa inşallah Türkiye Yüzyılı'nın da yıldızı olacaktır. Şanlıurfa, geçmişisin şanlı temsilcisi, geleceğimizin teminatı giderek yerini daha da güçlendiriyor.

Dünya geçtiğimiz yüzyılda yaşanan iki cihan harbinden sonraki en sıkıntılı dönemi yaşıyor. Bin yıl önceki hesaplaşmayı tekrarlamak isteyenler var, ruhunu satılığa çıkarmış alçaklara en güzel yanıtı birlik ve beraberlikle veriyoruz. "

"SURİYE'DEKİ KARDEŞLERİMİZE GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK"

Erdoğan konuşmasında mültecilere değindi.

"Türkiye olarak Bosna'daki Karabağ'daki, Libya'daki kardeşlerimize hangi duyarlılıkla sahip çıkıyorsak Suriye'deki kardeşlerimize de aynı hissiyatla sahip çıkıyoruz. Mülteci kardeşlerimize gönlümüzü açtık, hiçbir zaman mazlumun kimliğine bakmadık."

"BAY KEMAL NE ENSARDAN NE MUHACİRDEN ANLAR"

"Şimdi dört şey söylüyorum, ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açmak. Biz ensarı da muhaciri de biliriz. Bundan tavizimiz yok. Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. O ne ensardan ne muhacirden anlar. Benim peygamberim muhacirdi değil mi. Şimdi de onun ümmeti olarak muhacirleri biliriz. Suriye'deki Kürt de Arap da Türkmen de bizim kardeşimiz.

Şanlıurfa'ya toplam 70 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Nereye Şanlıurfa'ya. Genç nüfusu sebebiyle Şanlıurfa'daki konut ihtiyacı diğer illere göre daha hızlı artmaktadır." 

"HARRAN VE HALFETİYE'YE DE DOĞAL GAZ GELİYOR"

"Ceylanpınar ve Akçakale'ye doğalgaz arzına bugün başlıyoruz. Harran ve Halfetiye'de bu ay içinde doğalgaz vereceğiz. Şehrimizdeki güneş enerjisi sistemleri yatırımların özel olarak teşvik ediyoruz.

Şanlıurfa'nın verimine verim katmak için şehrimizde bir yenilenebilir enerji endüstri bölgesi kuruyoruz. "

 "Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız, saldırılar bizi kararlılığımızdan asla döndüremeyecek."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin