'Cumhurbaşkanı mitingine malzeme oldum!' Ayşenur Arslan'dan Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen gazeteci, eleştirilere cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Cumhurbaşkanı mitingine malzeme oldum!' Ayşenur Arslan'dan Erdoğan'a yanıt

Türban konusundaki yorumları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınan gazeteci Ayşenur Arslan, suçlamalara Yurt gazetesindeki köşesinden cevap verdi.



Arslan, Erdoğan'ın tepkisini çeken yorumlarla ilgili "Evet, sahiden de söyledim. Çünkü öyle düşünüyorum" dedi.



Köşesinde ayrıca yazar Ahmet Hakan ve Emine Şenlikoğlu'nun da eleştirilerine yanıt veren Arslan "Vay efendim, başörtüsü sorunu bitmişken ben çıkıp yeniden gündeme getirmişim. AKP’nin eline koz vermişim. Ne kadar da yanlış yapmışım.Doğrusu, anlamakta zorlandım. Başörtüsü her yerde serbest olunca, bu, artık konuşulmamalı/ konuşulmaz anlamına mı geliyor?" ifadelerini kullandı.



İşte, Arslan'ın o yazısı:



Cumhurbaşkanı mitingine malzeme oldum!



Yıl 1975. TRT’nin başında, efsane genel müdürü İsmail Cem var. Bense, henüz bir yıllık TRT muhabiriyim. CHP-MSP koalisyonu iktidarda. Ama Adalet Partisi lideri Süleyman Demirel, koalisyonu sarsıp duruyor. İşte o günlerde, TRT muhabiri olarak Demirel’in mitinglerinden birini izlemek için Samsun’dayım.

Gözünüzün önünde şöyle canlandırın. Samsun’un en büyük alanı. Şimdikilerden biraz daha farklı bir sahne/kürsü. O sırada tek televizyon TRT olduğu için de, sahne/kürsüde bir Demirel, bir de (ses kayıt cihazıyla) ben!



Demirel, iktidara, Ecevit’e veryansın ediyor. Bir ara sözü, o günlerin en “moda” saldırı konusu olan TRT’ye getiriyor. Beni işaret ederek, “Bu TRT var ya bu TRT” diye bağırıyor… Derken, meydanı dolduran onbinlerce kişiden gök gürültüsü gibi bir ses yükseliyor: Yuuuuuuh!



Ben küçülmek ve hatta yok olmak isteyerek olduğum yerde büzülürken Demirel imdadıma yetişiyor!



“Canım” diyor, “Kızcağızın günahı yok. Ben TRT’nin başındaki zata söylüyorum.”



O mitingden kısa süre sonra, başını Demirel’in çektiği Milliyetçi Cephe hükümeti kuruluyor. İsmail Cem, görevden alınıyor. Birkaç ay sonra da ben (bir yıl sonra Danıştay kararıyla dönmek üzere) TRT’den atılıyorum.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin