Cumhurbaşkanı Gül'ün Portekiz ziyaretinden kareler!

Portekiz'e gerçekleştirdiği ziyaretten dün dönen Gül, fotoğrafları kişisel hesabından paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül'ün Portekiz ziyaretinden kareler!

Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva'nın davetine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkede çekildiği fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı. 



Cumhurbaşkanı Silva ve eşinin kendilerini törenle karşıladığını belirten Gül, paylaştığı fotoğrafların altına da not düşmeyi ihmal etmedi. Gül'ün gezisinden notlar şu şekildeydi:



"Tarihî parlamento binasını bütün partilerimizden milletvekilleri ile ziyaret edip görüşmelerde bulunduk. Lizbon Belediye Başkanı çok popüler bir başkan. Tarihî belediye sarayında Lizbon'un anahtarını törenle verdi. Ayrıca bize bir de sürpriz yaptı. Okullarda Türkçe öğrenen Portekizli çocuklar bizi Türkçe konuşarak karşıladı. Portekiz'e çok sayıda Türk iş adamı ile gittim. Türk-Portekiz İş Forumuna Cumhurbaşkanı Silva ile katıldık, iş adamlarını karşılıklı olarak teşvik ettik. Lizbon'un önemli saraylarından birisinde düzenlediğimiz kültür programına, Portekiz Cumhurbaşkanı ve eşiyle birlikte çok sayıda Portekizli katıldı. Program sırasında Cumhurbaşkanlığı Türk Musikîsi Korosu'ndan Dilek Türkkan “Üsküdar'a Giderken…” ile birlikte Portekizlilerin meşhur Fado müziğini Portekizce söyledi ve çok beğenildi. Endülüs İslam Medeniyeti Portekiz ile birlikte İspanya ve İber Yarımadasında yüzyıllarca hüküm sürdü. Saraylarda özellikle Türk denizcilerinin izleri tavan süslemelerinde büyük bir itina ile resmedilmiş." 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin