Cumhurbaşkanı Gül, CNN International'a konuk oldu. İşte, röportajdan dikkat çekenler!

New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı, kanaldaki programa konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, CNN International'a konuk oldu. İşte, röportajdan dikkat çekenler!

Birleşmiş Milletler 68. Genel Kurul toplantısı için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CNN International’da ünlü gazeteci, yazar, analist Fareed Zakaria’nın programına konuk oldu. CNN’in amiral gemisi programları arasında yer alan Fareed Zakaira’nın GPS programında Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve dünyanın gündemindeki önemli konular hakkında soruları cevapladı. Bu röportaj, 29 Eylül Pazar günü CNN International’da yayınlanacak.



Röportajdan öne çıkan satırbaşları ise şu şekildeydi: Fareed Zakaria’nın "Başkan Obama’nın Suriye’de herhangi bir askeri adım atmamayı tercih etmesi sizi hayal kırıklığına uğrattı mı? Hükümetiniz uzun zamandır askeri müdahale yapılması konusunda ısrar ediyordu" sorusuna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Konu askeri müdahale değil. Aslında elbette askeri müdahale her zaman son çıkış yoludur. Ancak bizler öncelikle kapsamlı bir politik strateji olması hususunda ısrar ettik. Bölgede baştan beri eksik olan şey budur" dedi.



Gül sözlerine, "Başlangıçta bunun için barışçıl bir çözüm bulma amacıyla çok fazla çalıştığımızı size hatırlatmam gerek. En az altı ay boyunca çok çalıştık. Çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Ancak ne yazık ki hiçbir cevap alamadık. O dönemlerde bize hiçbir gerçek dönüş yapılmadı.  İlk olarak, bu Türkiye’nin problemi zaten değil ancak bizler komşuyuz. Dolayısıyla Suriye’de olan olayların Türkiye’ye yansıyan bazı sonuçları oluyor. Bu sebeple Türkiye, bu konuda oldukça etkin bir rol üstlendi. Bu durum; Türkiye savaş istiyor ve Türkiye Suriye’ye saldırmak istiyor şeklinde yorumlanmamalıdır. Bu doğru değildir. Bizim istediğimiz bu durumun bu şekilde devam etmemesidir. Eğer işler şu anda olduğu gibi devam ederse bölgede her şey daha kötü bir duruma doğru gidişat gösterecektir" şeklinde devam etti.



Gül, "Bizim istediğimiz, Suriye için güçlü ve iyi hesaplanmış bir politik çözümdür" diyerek Suriye ile ilgili yorumlarını tamamladı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin