Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen açıklaması belli oldu. İşte Erdoğan'ın merakla beklenen konuşması... Latif Şimşek tv100'de son kulisleri aktardı. Erdoğan'ın 'gizli' konuşması sızdı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, "Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz" çağrısında sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması merak konusu oldu. tv100'ün ses getiren programlarından Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'da tv100.com yazarı Latif Şimşek son kulis bilgileri aktardı. AK Parti ve MHP'nin iki senedir üzerinde çalıştığını belirten Şimşek, "Muhtemelen Cumhurbaşkanı yarın başörtüsü ile ilgili düzenlemeyi de içine alan sivil bir anayasa hazırlanmasını önerebilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen açıklaması belli oldu. İşte Erdoğan'ın merakla beklenen konuşması... Latif Şimşek tv100'de son kulisleri aktardı. Erdoğan'ın 'gizli' konuşması sızdı

CHP 26. Dönem Milletvekili Gülay Yedekci, tv100.com Yazarı Latif Şimşek, Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Hasan Sınar ve Gazeteci Cem Küçük; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Cumhurbaşkanımızın çarşamba günü yapacağı grup konuşması tarihi mücadelenin yeni aşaması olacak" sözleri programda masaya yatırıldı.

"Sivil bir anayasa hazırlanmasını önerebilir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın açıklayacağı konuyla ilgili Şimşek "Sivil bir anayasanın şart olduğu yıllardır ortaya çıktı AK Parti ve MHP’de 2 yıldır hemen hemen bu konu üzerinde çalışıyor. Muhtemelen Cumhurbaşkanı yarın başörtüsü ile ilgili düzenlemeyi de içine alan sivil bir anayasa hazırlanmasını önerebilir." ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamalar:


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA AÇIKLAYACAK

T24'in haberine göre CHP'nin, başörtüsü ve kılık kıyafet konusunda yasal güvence sağlayan kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yapacağı grup toplantısında 'hak ve özgürlükler'le ilgili olarak bir anayasa paketi çalışmasının sürdüğünü açıklayacağı belirtildi. Kaynaklar, anayasa paketinin yanı sıra bu başlıklarla ilgili yasa çalışmalarının da sürdürüldüğünü, bunlarla ilgili açıklama yapacak Erdoğan'ın, diğer partilerden de destek isteyeceğini ifade etti.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ HERKESİ EKRAN BAŞINA BEKLİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü ile ilgili açıklamalarının hemen ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz" demişti.

ALEVİLERE VE KÜRTLERE YÖNELİK HAKLAR DA YER ALACAK

Erdoğan'ın yarınki grup toplantısında, hak ve özgürlüklerle ilgili olarak bir anayasa paketi çalışmasının sürdüğünü söyleyeceği belirtildi.

Kaynaklar, pakette Alevi ve Kürtler'le ilgili düzenlemelerin de yer alacağını, başörtüsü konusunda ise ayrıca bir düzenlemeye gerek olmadığı için bu konuda sadece temel hak ve özgürlük alanlarını güçlendirici adımlara yer verileceğini ifade etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin