Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşını açıkladı: 2022 ikinci yarısında ve 2023 yılı ödeneklerinde artışa gidilmedi; Cumhurbaşkanımızın net maaşı sadece...

Cumhurbaşkanlığı ve Bağlı Kuruluşların 2023 Yılı Bütçe Görüşmeleri dün gece saatlerinde sürdü. CHP'liler ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Oktay, CHP'li vekillerden gelen Erdoğan'ın maaşıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşını açıkladı: 2022 ikinci yarısında ve 2023 yılı ödeneklerinde artışa gidilmedi; Cumhurbaşkanımızın net maaşı sadece...

Cumhurbaşkanlığı ve Bağlı Kuruluşların 2023 Yılı Bütçe Görüşmeleri dün gece saatlerinde sürdü. CHP'liler ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Konuşması sık sık kesilen Fuat Oktay konuşmasının tamamlanmasının ardından milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt verdi. Oktay, vekillerden gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına ilişkin soruyu da cevapladı. 

 "2022 İKİNCİ YARISI VE 2023'TE ARTMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne kadar maaş alıyor sorusuna Fuat Oktay şöyle yanıt verdi:  

"Cumhurbaşkanımızın maaşına bağlı olarak önceki cumhurbaşkanları, Meclis başkanları, emekli milletvekillerinin ödenekleri belirlenmekteyken 7417 sayılı Kanun'la emekli Meclis başkanları ve emekli milletvekillerinin maaşlarının Cumhurbaşkanlığı ödeneğiyle ilişkisi kesildiği tarihten itibaren 2022 yılı ikinci yarısı ve 2023 yılı ödeneklerinde bir artışa gidilmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2022 yılı bütçesinde net maaşı da sadece 66 bin 445 TL'dir. Bu tarihten itibaren de Sayın Cumhurbaşkanımızın maaşında herhangi bir artış yapılmamıştır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin