Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci yardımcısı kim olacak? Altılı Masa cumhurbaşkanı adayını hangi yöntemle belirleyecek? Gazeteci Barış Yarkadaş'tan çok kritik kulis bilgisi

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş yaklaşan seçimlerle ilgili çok önemli kulis bilgileri paylaştı. Yarkadaş, hem altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı belirleme yönteminin ne olduğunu köşesinden paylaştı, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcılığı ile ilgili çok kritik bir iddia ortaya attı. İşte Barış Yarkadaş'ın dikkat çeken yazısı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci yardımcısı kim olacak? Altılı Masa cumhurbaşkanı adayını hangi yöntemle belirleyecek? Gazeteci Barış Yarkadaş'tan çok kritik kulis bilgisi

Seçim tarihi yaklaştıkça, eski adıyla Millet İttifakı, yeni adıyla “Altılı Masa’’daki heyecan da artıyor.

Heyecanın sebebi ise hiç kuşkusuz ki; cumhurbaşkanı adayının kim olacağı?

Emin olun; Altılı Masa’yı oluşturan CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nin genel başkanları da tıpkı sizler gibi adayın kim olacağını merak ediyor. Çünkü; bugüne dek adayın ismine ilişkin herhangi bir konuşma ya da müzakere yapılmadı.

Ancak bu ‘’yapılmayacağı’’ anlamına gelmiyor.

Zira; seçim tarihi yaklaştı. Altılı Masa’nın genel başkanları en geç ocak ayında kamuoyunun önüne bir cumhurbaşkanı adayı ile çıkmak zorundalar. Ki; bazı çevreler “Ocak ayı bile kampanya yapabilmek için hayli geç’’ diyor.

Tabii bu bağlamda, adayın kim olacağı kadar ‘’adayın nasıl belirleneceği’’ de merak konusu.

Bunun yöntemini sadece genel başkanlar biliyor.

HANGİ YÖNTEMİ KULLANACAKLAR?

Edindiğim bilgiye göre, ‘’Aday kim olacak?” sorusunun cevabının verileceği toplantıda, partiler masalarında bulunan dosyaları açacak ve dosyada yazan isimleri masaya getirecek. Bir parti eğer bir isim önerdiyse, o adayın masadaki altı liderden en az üçünün oyunu alması gerekecek.

Sizin de gördüğünüz üzere, böyle bir oylamada en şanslı isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu…

Zira; Kılıçdaroğlu’na şu ana dek tam destek veren bir parti var: Demokrat Parti…

Kılıçdaroğlu’nun kendi oyunu da hesaba katarsak, şu an için masada iki oya sahip tek genel başkan o…

Kılıçdaroğlu için gerekli olan bir oyun da son ‘’türban çıkışı’’nın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan gelmesi bekleniyor.

CHP liderinin son çıkışının Saadet Partisi’nde de memnuniyet yarattığı düşünüldüğünde Kılıçdaroğlu’nun ‘’masanın adayı olması’’ iki–üç ay öncesine göre daha rahat gibi görünüyor.

***

CUMHURBAŞKANININ İKİNCİ YARDIMCISI KİM OLACAK?

Sadece Altılı Masa değil, Cumhur İttifakı da hareketli…

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte önümüzdeki seçime hazırlanıyor. Erdoğan, seçim tarihi yaklaştıkça kampanyasına hız veriyor. Parti teşkilatlarını ayağa kaldırabilmek için moral vermeye ve motivasyon sağlamaya çalışıyor.

AKP KULİSLERİNDEKİ SON BİLGİ

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde kendisine bir cumhurbaşkanı yardımcısı daha atayabileceği bu ismin ise deneyimli siyasetçi Faruk Çelik olduğu söyleniyor.

Çelik’in isminin kulislerde konuşulması ise boşuna değil…

Çelik, geride kalan günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ‘’Alevi açılımı’’ toplantısına Cumhurbaşkanlığı makamınca davet edildi.

Alevi inancına mensup yurttaşlarımızla diyalogları iyi olan Çelik, ardından ise yine Erdoğan tarafından TÜGVA Genel Kurulu’na davet edildi. AKP’li Çelik, burada AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan ve AKP’nin üst düzey isimleriyle fotoğraf verdi.

HANGİ GÖREVİ ALACAK?

AKP kulislerinde konuşulanlara göre, Erdoğan bu hafta içinde ‘mini kabine’ toplayıp Çelik’i ikinci yardımcısı olarak atadığını açıklayabilir.

Çelik’in atanması halinde “Siyasi İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı’’ olması ve özellikle Doğu ve Güneydoğu seçmenine yönelik çalışmalar yapması bekleniyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin