Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimiyle Hamas'ın rehin tuttuğu 12 Taylandlı serbest bırakıldı

İsrail ve Hamas arasında iki aya yakındır yaşanan çatışmaya cuma günü 4 günlük bir ara verildi ve rehine takası başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Hamas tarafından rehin tutulan 12 Taylandlının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimiyle Hamas'ın rehin tuttuğu 12 Taylandlı serbest bırakıldı

Gazze’de Hamas tarafından rehin tutulan 12 Taylandlının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Gazze’de Hamas tarafından rehin tutulan 12 Taylandlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine MİT’in girişimiyle serbest bırakıldı.

NELER OLMUŞTU?

İsrail ile Hamas arasında yapılan anlaşma kapsamında, Gazze’deki 13 İsrailli, 10 Taylandlı ve bir Filipinli olmak üzere toplam 24 rehine serbest bırakıldı. İsrailli yetkililer, 24 rehinenin tamamının ülkeye ulaştığını bildirdi. İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 39 Filistinli de Batı Şeria'da serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan 13 kişi güvenlik güçleri eşliğinde hastaneye götürüldü. Yapılan ilk kontrollerde hepsinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Bu 13 kişinin içerisinde yaşları iki, dört, altı ve dokuz olan dört çocuk ve 85 yaşında bir kadın da bulunuyor.

İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 39 Filistinli de Batı Şeria’da serbest bırakıldı. Büyük kısmı hüküm giymemiş bu 39 kişi içerisinde 24 kadın ve 15 erkek çocuğu bulunuyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin