Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini çekti iddiası ile tutuklanmışlardı... İsrail'den konuyla ilgili açıklama geldi!

Üsküdar'daki Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çektikleri iddia edilen 3 İsrailli, 'siyasi veya askeri casusluk' suçundan tutuklanmıştı... İsrail, Türkiye'de tutuklanan iki vatandaşının casus olduğu iddiasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini çekti iddiası ile tutuklanmışlardı... İsrail'den konuyla ilgili açıklama geldi!

İsrail vatandaşı iki kişi "siyasal ve askeri casusluk" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklanan kişilerin ajan oldukları iddiasını reddetti. 

NE OLMUŞTU?

Üsküdar'daki Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunu görüntüleyen İsrailli çift, bir personelin dikkatini çekti. Çiftin arasındaki konuşmayı da duyan personel durumu polise haber verdi. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan çift, ifadelerinin alınması sonrası tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.Üsküdar'da bulunan Çamlıca Kulesi'nde dün meydana gelen olayda, İsrail uyruklu N.O. ve M.O. adlı karı koca, Çamlıca Kulesi'ne çıktı.

PERSONEL, ARALARINDAKİ KONUŞMAYI DUYDU

Kulenin penceresinden İstanbul'un çeşitli görselleri çekmeye başlayan çiftin, bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunu görüntüledikleri ve aralarında konuştukları iddia edildi. O sırada kulede görevli bir personel, çiftin aralarındaki konuşmaları duyarak durumu polise bildirdi. İhbarı değerlendiren Terörle Mücadele ekipleri, Cumhurbaşkanlığı Koruma birimlerine bilgi verdikten sonra şüpheli çifti gözaltına aldı.

Emniyet işlemleri tamamlanan İsrailli çift, savcılığa çıkarılmak üzere sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılığa ifade veren çift, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Bir İsraillinin daha olduğu öğrenildi.

Mahkemeye çıkarılan 3 İsrailli, 'siyasi veya askeri casusluk' suçundan tutuklandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin