Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi konuştu! CHP Liderine "kamu personelini tehdit etme" dedi

Afrika ülkesi Angola'ya hareketinden önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir. Tehdittir" dedi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi konuştu! CHP Liderine "kamu personelini tehdit etme" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola'nın başkenti Luanda'ya hareketi öncesinde basın toplantısı düzenledi:

Erdoğan, "Başbakanlığım dahil bugüne kadar 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim. Angola ve Togo'ya Türkiye'den Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyaretler olması hasabiyle bu seyahatimiz ayrıca önem taşıyor. Afrika ülkeleriyle işbirliğimize asla kısa vadeli ve çıkar odaklı bakmıyoruz." dedi. 

 

"Biz CHP'nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlarla ilgili sözlerine ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

Bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısında başka bir şey değildir.

Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı, boş heves. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal’e hatırlatıyorum. Bay Kemal’in oyun oynadığı alan da değildir. Heves ettiğiniz günler geride kaldı. Cumhurbaşkanı’ndan en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini hukuka uygun yapma mecburiyetindedir.

Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi aynı zamanda açıkça bir suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin?

Bugüne kadar AK Parti zihniyetinden şu 19 -20 yıl içinde böyle bir şey duydun mu?Yerel seçimlerde iş başına geldiniz belediyeleri boşaltıyorsunuz. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerini ve hatta genel olarak milletimizi ilk tehdidi bu değil. Şimdi bir de tarih veriyor. Haydi bakalım göreceğiz ne yapacağını. Bay Kemal bu alan boş değil. Bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışıyorsun. Merkez Bankası Başkanı sana randevu istediğin gün randevu verdi. Bağımsız olmamış olsaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi. Sana randevuyu randevuyu istediğin gün verdi. Ziyaretten çıktıktan sonra hâlâ medyayı, halkı kandırmaya kalkıyorsun. Verdiğiniz rakamlar baştan başa yanlış. 

Biz CHP'nin bu diline alışığız.Türkiye vesayeti gömeli çok oldu. Tabii o zamanlar Bay Kemal siyaseti bilmiyordu" şeklinde konuştu. 

"ANKETLERLE MİLLETE PSİKOLOJİK OPERASYON ÇABASI VAR"

Özellikle tabi son dönemde, ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortada. Bu tür manipülasyonlardan ciddia anlamada bıktık. Anketlerle millete psikolojik operasyon yapılıyor. 

Şimdi anketlerle algı operasyonlara devam ediyorlar ve Cumhur İttifakı'nı küçük gösterme garetindiler. Buradan kendilerine bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Sahte anketlerle milleti yönlendirebileceklerini sanıyorlar."

ABD İLE F-16 GÖRÜŞMESİ

Bir milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yaptığımız ödeme söz konusu. ABD'nin bu ödemeler karşısında böyle bir teklifi oldu Biz ülkemizin savunma ihtiyaçları için gerekli adımları atalım dedik. Özellikle savaş uçağı filomuzu her zaman hazır hale getirmeye çalışıyoruz. F-35'ler için ödediğimiz parayı almamız gerekiyor. Neticede ortada ödenmiş bir para var. Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor. 

YERLİ CORONA VİRÜS AŞISI 

İnsanlık çok büyük bir imtihan veriyor. Türkiye elindeki mevcut kıt imkanları ile de olsa her türlü desteği dünyanın neresinden kendisine talep gelmişse vermiştir, vermeye devam ediyor. Az gelişmiş ülkeler salgına karşı ne yazık ki kaderine terk edildi. Türkiye olarak böyle bakamayız.

Elimizden gelen her türlü desteği bugüne kadar nasıl verdiysek vermeye devam edeceğiz. Biz en kısa zamanda inşallah Turkovac çıkıyor. Biz Turkovac'la da kimseye sansür uygulama veyahut engel çıkarma yoluna gitmeden gönüllük sürecini aştıktan sonra elimizden gelen desteği her yere vermeye çalışacağız.

Şu ana kadar 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi ekipman ve malzeme yardımında bulunduk. Maske konusunda çok açık, net desteğimizi sürdürdük. Bu ülkeler arasında Afrika ülkeleri çoğunlukta olmuştur."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin