Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vergi muafiyeti müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Bursa'da vergi muafiyeti müjdesi verdi. Erdoğan, "Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vergi muafiyeti müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Bursa'da vergi muafiyeti müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gemlik'teki SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'ne Togg aracı ile geldi. Tören öncesi Gemlik'te vatandaşlara seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"TOGG sadece bir otomobil değil, bir teknoloji hamlesidir. Evlerde ürettiklerini internetten satışa çıkaranlara vergi muafiyeti getiriyoruz. Ticari aracını yenilemek isteyen esnaf ÖTV ödemeyecek."

TOGG sadece bir otomobil markası değildir. Aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir tekonoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece Togg'ta değil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Şimdiden Bursa'mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

"Esnaflarımızla ilgili bazı müjdelerimizi paylaşacağım. Daha önce bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Evde imal ettiği ürünleri internetten satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnaflarımızın kazançlarını vergiden muaf tutmuştuk. Dünyada örneği olmayan düzenleme yapmıştık. 830 bin esnafımız muafiyetten yararlanıyor."

"Basit usulden yararlanma hadlerini yeniden düzenledik. Basit usul dışında kalan 13 büyükşehrimizdeki pazarcı esnaflarımızı bu uygulamaya dahil ediyoruz. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vergi muafiyeti müjdesi

"Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek."

"Tüm bu konularla ilgili detaylar açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız işlerden biri bu olacaktır"

 "(Karadeniz gazı) Rezerv değeri 500 milyar dolarla 1 trilyon dolar arasında hesaplanan bu gazın ülkemize sağlayacağı kazançla geleceğimize yatırım yapacağız"

"Milletimizin canını yakan enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız."

"Üretim maliyetleriyle ilgisi olmayan aşırı fiyat artışlarının gerisindeki açgözlülerden hesap soracağız."

"Ülkemizin sanayisini, tarımını, enerjisini, altyapısını büyütmeden soframıza koyduğumuz ekmeği büyütemeyiz. Türkiye Yüzyılı'yla işte bunu başaracağız."

 "Daha kendi aralarında anlaşmayı beceremeyenlere, ülkenin güvenliğini, huzurunu, kalkınmasını teslim etmek, ateşle barutu yan yana getirmekten farksızdır."

Ayrıntılar gelecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin