Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan patlamayla ilgili ilk açıklama!

Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan patlamayla ilgili ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 8. Büyükelçiler Konferansı'nda, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili olarak, “Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu belirlenen olayı kınıyorum” dedi.



Erdoğan, "İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınıyorum. 10 kadar şu anda, maalesef, terör eyleminde ölümüz var. Bunlar yerli, yabancı. Yarım saat, bir saat içinde açıklanacak. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 15 kadar yaralı var.



"Bu hadise, bir kez daha millet olarak terör karşısında tek yürek olmamız gerektiğini göstermiştir. Türkiye'nin kararlı ve ilkeli duruşu devam edecektir. Bizim için DAEŞ ile PKK'nın… adı veya kısaltması ne olursa olsun, birbirlerinden farkları yoktur. Bu bölgede faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye'dir. Çünkü Türkiye bunların hepsiyle aynı kararlılıkla mücadele yürütmektedir" diye konuştu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin