Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonlarca öğrenciye başarı bursu müjdesi. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına asgari ücretle orantılı eğitim bursu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası başarı teşvik programını açıkladı. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına asgari ücrete orantılı şekilde başarı bursu verilecek. Erdoğan Düzce depreminde zarar gören esnaf içinde kredi erteleme müjdesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonlarca öğrenciye başarı bursu müjdesi. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına asgari ücretle orantılı eğitim bursu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası başarı teşvik programını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası şunları söyledi:

Son sosyal yardım projemiz Türkiye aile destekleridir. Temmuz ve Kasım ayları döneminde 2,8 milyon hanemize 9,2 milyar lira nakdi kaynak ak tardık. Bu ay aynı proje dahilinde 3 milyon haneye 3.8 milyar lira daha nakdi kaynak aktarımı yapacağız. Engelli ve yaşlı aylıkların ödemelerini titizlikle sürdürüyoruz.

Türkiye çapında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza her ay gönderilen payı 224 milyon liradan 450 milyon liraya çıkardık. Sadece Kasım ayında sosyal yardım programları üzerinden 10,2 milyar lirayı bulmuştur. Aralık ayında da 10.3 milyar liralık kaynakla vatandaşlarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile belirli konularda desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı çekinmeden valilik ve kaymakamlıklarımız üzerinden ilgili kurumlarımızla irtibata geçmeye davet ediyorum.

Türkiye Cumhriyeti devleti hamdolsun her bir insanına sahip çıkacak, zor gününde yanında olacak güce ve dirayete sahiptir.

"ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARI DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Öğrencilerimize sesleniyorum, gençlerimize sesleniyorum. Başarı Teşvik Programı. Sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelerimize mensup devlet okullarında okuyan, dereceye giren öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yüksek öğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar desteği vereceğiz.

YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkını kazanan öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı desteklerini sağlayacağız.

Aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarında işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor, sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Bu program için 1,5 milyar liralık bütçe ayırdık.

"KREDİ KULLANMIŞ DEPREM BÖLGESİNDEKİ ESNAFLARIN ÖDEMELERİ, 3 AY ERTELENMİŞTİR"

Düzce ve çevresinde 23 Kasım'da yaşanan depremin etki alanında esnaf ve sanatkarımıza müjde vermek istiyorum. Bu bölgedeki esnaf ve sanatkarımızdan Halkbank'tan Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli kredi kullanmış olanların ödemeleri 3 ay süreyle ertelenmiştir.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin