Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya'daki hayvan barınağında yaşanan vahşete ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'daki toplu açılış törenindeki konuşmasında, barınakta bir köpeğin canice katledilmesiyle ilgili, "Bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için tedbirler alınmıştır. Takipçisi olacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya'daki hayvan barınağında yaşanan vahşete ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

"SINIRLARIMIZI ADIM ADIM GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ"

Pençe Kilit'te şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu harekatlarla adım adım ülkemizi, sınırları ötesinden başlayarak her karışı ile güvenli hale getirmekte kararlıyız. 

Yaklaşık 3.5 aylık aranın ardından tekrar Konya'da bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Ağustosta İslami Dayanışma Oyunları açılışında sizlerle arzu ettiğimiz şekilde hasbihal edememiştik. Yılbaşında Konya-Karaman hızlı tren hattı açılışında da istediğimiz gibi hasret giderememiştik. Bugün inşallah dolu dolu bir Konya programı yapacağız. Konya'yı sevmeyenin kalbi kurur kalbi. Bu şehrin insanları, tarihlerinin ve medeniyetlerinin mirası o vakur, o hikmetli, o dirayetli tavırlarıyla kendilerini her yerde belli eder. Konyalılara husumet besleyenler ya köklerinden kopmuş mankurtlardır ya da başka kökleri sulayan riyakarlardır. Biz bu şehirle beraber yol yürümekten şeref, gurur duyuyoruz. Konya'dan öyle bir ses verin ki sadece Türkiye'den değil, tüm dünyadan duyulsun. Konya, Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmeye hazır mıyız? 2023'te güvenli, huzurlu, müreffeh Türkiye'nin yolunu bir kez daha açmaya hazır mıyız? Konya, evlatlarımıza bırakacağımız en değerli miras olan 2053 vizyonuna sahip çıkmaya hazır mıyız? 

KONYA'DA AÇILIŞI YAPILACAK ESERLER

Konya'ya ASELSAN öncülüğünde kurduğumuz silah sistemleri fabrikasının açılışını bugün yapıyoruz. Bu fabrikamız her türlü çap ve kalibredeki silah üretimi ile ülkemize savunma sanayiinde çok üstün özellikler kazandıran bir tesistir. Böylece Konya av tüfeği ile başlayan silah üretimi serüvenine yepyeni bir pencere açmıştır. Konya ülkemizin ulaşım ağlarının önemli merkezleri arasında. Bugün, 64 kilometreyi bulan yolu, 1371 kilometrelik, burası çok önemi, Eğiste Hadimi Viyadüğü, 6 kilometrelik Çumra bağlantısı ile gerçekten iftihar verici bir projenin açılışını yapıyoruz. Musluk açmıyoruz dikkat edin, birileri hani açıyor ya, musluk değil, görüyorsunuz. Konya'da doğalgaza kavuşan ilçe sayımız 20'ye yükseliyor. Önümüzdeki yıl 7 ilçemizi sonra da inşallah tüm ilçelerimizi doğal gaza kavuşturuyoruz. 

KONYA'DA BARINAKTAKİ VAHŞET

Ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum. Belediyemizin hayvan barınağında, orada görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri biz de üzüntüyle takip ettik. Bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için tedbirler alınmıştır. Dünyadaki tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah'ın bir emanetidir. Onlardan elbette istifade edeceğiz ama asla zulmetmeyeceğiz. Eziyet etmeyeceğiz. Çok enteresan, Bir gün açık ve net bir köpek cesedi, Peygamberimiz yanında sahabi ile oradan geçiyorlar. Sahabi kokudan burnunu tıkamaya yönelmiş. Fakat Peygamber efendimizin şu ifadeleri ibreti alemdir. "Ah dişleri ne kadar güzel" diyor. İşte biz hayvana bu şekilde bakan bir dinin, inancın, Peygamberin ümmetiyiz. Kalkıp da hayvanlara zulmetme hakkında kim nerede olursa olsun sahip değildir. En ileri yasal düzenlemeleri hayata geçirmiş yönetim olarak aksi yönde hiçbir davranışa rıza gösteremeyiz. Bu konunun  da yakın takipçisi olacağımızdan tüm MKYK üyelerim, milletvekillerim, kimse bundan şüphe etmesin.

"KONYASPOR ARTIK LİGİ ALMAYA DA ADAY" 

Dikkat edin artık Konyaspor hep kafaya oynuyor, başa oynuyor. İşte bütün tesislerle buraya gelindi. Ziraat Türkiye Kupası'nı aldı mı, aldı. Artık ligi almaya da aday. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin