Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun "ihale" iddiasına ilk yanıt: Bay Kemal, yalancılığını ispat ettin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 milyar TL'lik ihale iddialarına yanıt verdi. Erdoğan iddialara ilişkin, ''Altında benim imzam olduğunu gösteriyor. Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal, yalancılığını ispat ettin.'' ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun "ihale" iddiasına ilk yanıt: Bay Kemal, yalancılığını ispat ettin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda, 3 Nisan 2018'de açık ihale yapıldığını ve ihaleyi 3 milyar 198 milyon 743 bin 727 lira teklif veren firmanın kazandığını iddia etmişti. Açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu daha sonra ihalenin bu firmaya verilmediğini ve 6 milyar TL fazla fiyat biçilerek, başka bir şirkete yeniden verildiğini öne sürmüştü.

''BEN İHALELERE İMZA ATMAM''
Kılıçdaroğlu'nun iddialarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Trabzon'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, ''Yine bir ihale yalanı. Bu ihalede 5'li çete diyor. Burayı 3 kat fazlasına verdiğimizi gösteriyor. Altında benim imzam olduğunu gösteriyor. Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal, yalancılığını ispat ettin.'' dedi.

''ADİL KARDEŞİM ÇIKTI, BUNA GÜZEL BİR DERS VERDİ''
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ihale iddialarına ilişkin dün gerçekleştirdiği açıklamaya da dikkat çeken Erdoğan, ''Adil yarın akşam çık, bunun bir dersini ver dedim. Ertesi gün Adil Bey ne dedi biliyor musunuz? Adil kardeşim çıktı, buna güzel bir ders verdi. Çünkü adamın hayatı yalan. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bunun yalanı yatsıya kadar yanmadı. Artık benim hemşerilerim bu adamın yalanlarına prim vermiyor.'' ifadelerini kullandı.

 BAKAN KARAİSMAİLOĞLU İDDİALARA AÇIKLIK GETİRMİŞTİ
Dün katıldığı programda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarını yalanlayan Karaismailoğlu, "Keşke ellerine verilen kağıda inanmayıp, teferruatlarını araştırsalardı. Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman hiçbir ihaleye imza atmaz. Bunu devlet tecrübesi olan herkes bilir. Bakanlar da imza atmazlar. Hiçbir ihale ve ödemeye Cumhurbaşkanı imza atmaz. Oradaki kağıdı göstererek yalan konuştu. Ana muhalefet partisi liderinin böyle bir yalana alet olmasına üzülüyorum tabii ki. Cumhurbaşkanımız sadece yatırım programını onaylar. O programda binlerce proje vardır. Maalesef yine boşa düşmüştür sayın Kılıçdaroğlu, belki de kasıtlı verilmiştir bu belge." şeklinde konuşmuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin