Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na seccade tepkisi. Afyonkarahisar'da konuşan Erdoğan: Sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsin

Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert sözlerle yüklendi ve "Türkiye'yi ben yönetim ben" dedi. Erdoğan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a yönelik de eleştirilerde bulundu. Erdoğan, seccade ile ilgili görüntüleri hatırlattı ve Kılıçdaroğlu için, "Sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsin" çıkışında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na seccade tepkisi. Afyonkarahisar'da konuşan Erdoğan: Sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşutu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Bugün burada bayramı erken yaşamış olduk. Geçtiğimiz ağustosta Büyük Taarruz'un 100. yılında yine sizlerle kucaklaşmıştık. Biz partimizi kurarken Afyon'dan yola çıkmıştık. Şimdi de Türkiye Yüzyılı'na giden yolu yine Afyonkarahisar'dan başlatıyoruz. Afyon'un 14 Mayıs'ta göstereceği güçlü duruşla Türkiye Yüzyılı'nın da öncü şehri olacağına yürekten inanıyorum. Onun için buradayız. Tek parti faşizmini aşan ilk adımı, milli iradeye dayalı demokrasi hamlesi ile attık. Geri kalmışlık zincirini kırma irademizi Menderes'ten Özal'a uzanan çizgide verilen mücadele ile verdik. Türkiye, son 21 yıldaki demokrasi ve kalkınma atılımlarımızla asırlık hayallerine ancak kavuşabildi.

Londra'dan ne kadar para aldın?

Birileri çıkmış bize tıpkı seccade edebiyatı yaptığı gibi bir de emperyalizm edebiyatı yapıyor. Bu edebiyatı yapan kim? Terör örgütleri ile kol kola yürüyen kişi. Emperyalizmin finansörü, Londra tefecilerinden aldığı sözlerle adeta sevindirik olan kişi. Bay bay Kemal, acaba Londra'dan ne kadar para aldın da geldin? Laf. Emperyalistlerin truva atı, IMF ile adamlarını otel odalarında gizli saklı buluşturan kişi kim? Bay bay Kemal çıkmış şimdi de iğrenç üslubuyla bize anti emperyalizm dersi vermeye kalkıyor.

Türkiye'yi" ben yönetim ben

IMF'nin başkanına dedim ki, adamlarınızı gönderiyorsunuz, bu adamlarınız geliyor, bizden taksitleri alıyor mu, alıyor. Taksitleri alırsınız ama Türkiye'yi ben yönetirim, ben. Yanımızda olan kimdi Babacan, şimdi atıyor tutuyor. Vah zavallı. 2013 yılına kadar biz IMF ile yürüdük. 2013'te bütün ödemeleri bitirdik. Bize ne dediler, İYİ Parti'nin, bay bay Kemal'in adamları, bunlar otellerde görüşmeler yaptılar. Borç almanız lazım dediler, almadık. Biz yürüdük mü, herhangi bir şey oldu mu? 2013'ten sonra IMF ile ilişkimiz yok. Merkez Bankamızın rezervi o zaman 27.5 milyar dolardı. Şimdi 3 haneli rakamlara geçtik. Ey milletim, sen şahitsin. Bizim siyasi hayatımızın tamamı emperyalistlerle ve onların taşeronları ile mücadele ile geçti. 15 Temmuz'da bay bay Kemal, tankların arasından kaçıp belediye başkanına giderken biz Yeşilköy Havalimanı'nda halkımızla beraberdik. 

TCG Anadolu İstanbul Sirkeci'de halkın ziyaretine açıldı. Halk hayran ama bu CHP lobisi masanın etrafındaki 7'liler, TCG Anadolu'yu gördükçe kuduruyorlar. Biz yaptık. Çünkü onlar yapamazdı. Şu anda TCG Anadolu'yu gezenler, Allahımıza hamdolsun böyle bir uçak gemimiz var diyor. İHA'mız var, SİHA'mız var, AKINCI'mız var, KIZILELMAMIZ'mız var. Hepsi de TCG Anadolu'nun güvertesinde. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar. 

"Sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsin"

Bay bay Kemal unutma, sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsin. Biz secdeyi de biliriz senin ayakkabı ile çiğnediğin seccadeyi de biliriz, kıbleyi de biliriz, Kabe'yi de çok iyi biliriz. Biz "bir metrelik bez parçası" dediğin başörtüsünü de biliriz. Ay yıldızlı al bayrağımızı da çok iyi biliriz. Gel gör ki şu anda yanına almış 3 tane yavrucuk, onlarla 7'li masa oluşturmuşlar, bunlar bu ülkenin kaderi ile oynuyorlar. 

Daha 7 kişiyi aynı masada oturtmaktan aciz olan birisi Türkiye'nin hakkını 7 düvele karşı nasıl savunur soruyorum sizlere. 14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? Doğru adımlarla yola devam ediyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için yarın değil, hemen şimdi diyor muyuz? 

Doğru adımlarla yola devam ediyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için yarın değil, hemen şimdi diyor muyuz? Afyonkarahisar bu coşkusu ile yanımızda olduğu müddetçe Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne kimse geçemez. Türkiye'nin en büyük sıkıntısı bu ülkenin siyasetini zehirleyerek yıkım üzerinden iktidar rüyası görenlerdir. Afyonkarahisar'dan Rabbim razı olsun. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da eser ve hizmet siyaseti üzerinden yükselteceğiz. 26 gün ana kademe, kadın kolları, gençler, gece gündüz çalışmaya var mıyız? Kapıları çalıyoruz değil mi? Ben diyorum ki her bir AK Partili 100 kişiyi daha sandığa taşımalı. Var mıyız? 

Başmakçı'daki çiftiçilere bir müjdemiz var. Kuş gribi nedeniyle itlaf ve imha edilen 3 milyona yakın hayvan ve malzemelerin bedeli olan 225 milyon lira tazminatı en kısa sürede ödüyoruz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin