Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kenan Işık açıklaması: Kendimi suçlu hissediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tiyatro alanında ödüle layık görülen Kenan Işık'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kenan Işık açıklaması: Kendimi suçlu hissediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tiyatro alanında ödüle layık görülen Kenan Işık hakkında konuşurken, “Doğrusu kendimi biraz suçlu hissediyorum çünkü yurt dışı tedavisinden sonra kendisini ziyaret edemediğimden dolayı kendimi suçlu hissediyorum. İnşallah en kısa zamanda kendisini evinde ziyaret edeceğim” dedi.



İşte Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından satır başları:



Ehli hünerin kadrini bilmek de büyük bir hünerdir anlayışı ile ödül törenlerine katılmaya özellikle dikkat ediyorum.



Kültür ve sanatı küçümseyen toplumlar kaybetmeye mahkumdur. Şayet medeniyetimizin ışığını yeniden yükselteceksek bunun yolu her alanda üretmekten, eser ortaya koymaktan geçiyor. Sadece aldık maalesef sadece takip ettik. Kendimiz bir şey üretmedik kendimiz örnek olmadık. İstisnalar vardır ama genel görüntü böyle.



"BU BİR ÖZELEŞTİRİDİR"



Güvenlik önemlidir ama sanatı ihmal ederseniz hedefinize ulaşamazsınız. Ekonomi önemlidir ama kültürü ihmal ederseniz aynı sonucu verir. Bunun için yeni Türkiye’nin inşası sürecinden kültür ve sanata özel önem veriyoruz. Bunun için “milli seferberlik” dedim. Yoksa, “eline silah al sokaklara dökül” bunu hiçbir zaman kastetmedim. Ülkemizin son 14 yıldaki en zayıf halkasını eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu bir özeleştiridir.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin