Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrasında sözleşmeli personellerin kadroya geçişi hakkında açıklama. Erdoğan sözleşmeli personellerin kadroya geçiş şartlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında yüzbinlerce sözleşmeli kamu çalışanının kadroya geçişleri hakkında konuştu. Erdoğan, sözleşmeli kamu personellerin kadroya geçiş şartlarını açıkladı. Erdoğan, "Kamudaki 520 bin personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrasında sözleşmeli personellerin kadroya geçişi hakkında açıklama. Erdoğan sözleşmeli personellerin kadroya geçiş şartlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabie toplantısı sonrasında yüzbinlerce sözleşmeli kamu çalışanının kadroya geçişleri hakkında konuştu. Erdoğan, sözleşmeli kamu personellerin kadroya geçiş şartlarını açıkladı. Erdoğan, "Kamudaki 520 bin personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek." dedi.

Kamudaki sözleşmeli personellerle ilgili, "3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir." diyen Erdoğan, bir yıl stajer memurluk uygulaması olacağını söyledi.

Erdoğan şunları söyledi:

Hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirme hususunu ve sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik, değerlendirdik. Mevzuat karmaşısını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Sözleşmelerinin kadroya geçişlerinde 3 yıl çalışma şartı aranacak, 1 yıl da aday memurluk süreci olacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık sürede gerçekleşecektir.

Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir. Daha önce kadro düzenlemesinin dışında tutulan kişiler doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Kamudaki 520 bin personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Sözleşmeli askeri, akademik, sanatçı, meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları şahsa bağlı şekilde devam edecek sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır. Kurumlar arası nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacaktır. Kamu çalışanlarının önemli sorunu daha çözerek sözleşmeli kadrolu statüsünü daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.

Hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclis'te çalışarak hayata geçirmesini sağlayacağız. Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin