Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiren açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum." diyen Erdoğan öğrencilere ücretsiz dağıtılacak yardımcı kaynak ve ders kitapları hakkında da konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiren açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiren şu açıklamaları yaptı:

ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KAYNAK KİTAP ÜCRETSİZ VERİLECEK

İstihdamı uzmanlığa kadar her seviyede destekliyoruz. Ek göstergeden özlük haklarına kadar pek çok konuyu çözdük. 100 bin aşkın öğrencinin faydalandığı Ulusal Staj programımı geliştiriyoruz. Danışman bilgi sistemini devreye aldık.

Mezunların iş bulabilmelerini sağlamak için kariyer merkezlerini güçlendiriyoruz. Hangi alana mercek tutarsak ülkemizi ileriye taşıyacak çalışmalar içindeyiz. Ekonomiyle ilgili tüm kurumlarımız sorumluluklarını yerine getirmektedir. Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren hayat pahalılığıyla mücadele başta olmak üzere kararlılığımız ispatlanacaktır. Sabır ve destek istiyoruz. Ücretsiz ders kitaplarımızın basım dağıtımı tamamlandı. Paramızla kitap alamıyorduk. 10 bin okul projesi kapsamında okullarımızda iyileştirmeler gerçekleştirdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiren açıklama

Bu yıl bir iyileştirme yaparak, ders kitaplarının yanında yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak okullar açıldığında öğrencilerimizin masalarında hazır edeceğiz. 1200 yeni anaokuluyla güçlendiriyoruz. 3 bine tamamlayacağız. Atama yapacağımız 20 bin öğretmenin 7 bin 500'den fazlasını okul öncesine tesis ettik.

Özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize taleplerin hepsinin karşılandığını müjde vermek istiyorum. Öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak hakaret edenlerin ciddiye alınacak tarafı yoktur. Sağlıkçılarımıza verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Saldırıları katalog suçlar kapsamına alınarak gereken yapıldı. Malpraktis sorunu çözüldü. Bordro sistemindeki düzenlemeyi tamamladık. 85 bin yardımcı personel kadrosu açtık. Aile hekimlerimizin temel ücretlerini yeniden düzenledik. Son dönemde şikayete konu olan sorunları çözüme kavuşturmuş oluyoruz. Kırsal kalkınma programının projeler alınıyor. Üretici sayısını artırmak için puan seviyesini 65'ten 30'a düşürüyoruz. Böylece 4 binin altında kalan desteklenecek proje sayısını 7 bin 714'e, yatırım tutarını da 5 buçuk milyar lirası hibe olmak üzere 10 milyar liraya yükselttik.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin