Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gazeteci Sedef Kabaş ve Fırat Sakar'a flaş dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyon programında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'a ve kanalın bağlı olduğu şirket adına Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Sakar hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gazeteci Sedef Kabaş ve Fırat Sakar'a flaş dava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurarak gazeteci Sedef Kabaş ve TELE 1 Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Sakar hakkında tazminat davası açtı.

Davanın kabulünün talep edildiği dilekçede, 250 bin TL’lik manevi tazminatın programın yayınlandığı tarih olan 14 Ocak’tan itibaren yasal faizi ile ödenmesine hükmedilmesi istendi.

Dava dilekçesinin gönderildiği İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı tarafa cevap dilekçesi hazırlamaları için iki hafta süre verilmesine ve davalıların sosyoekonomik durumunun tespiti için kolluk birimlerine yazı yazılmasına karar verdi.

KABAŞ'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cezaevinde Sedef Kabaş, iddianame beklerken bugün Erdoğan’ın açtığı 250.000 liralık manevî tazminat davasının dilekçesi tebliğ edildi” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin