Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi büyütme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Modelimizi taviz vermeden uyguluyoruz. Müspet sonuçları önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde, özellikle enflasyonda göreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan, enflasyon mesajı vererek, "Ülkemizi büyütme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Modelimizi taviz vermeden uyguluyoruz. Müspet sonuçları önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde, özellikle enflasyonda göreceğiz" dedi. Erdoğan, yerli otomobil için de tarih verdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bundan 3 yıl önce Bilişim Vadisi'ni açtığımızda buranın inovasyon üssü olacağını ifade etmiştik. Bilişim Vadisi, yazılım, mobilite, elektronik, enerji, tasarım ve oyunda faaliyet gösteren firmalarıyla büyük ve güçlü Türkiye'nin köşe taşıdır. İş insanlarımızı her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz. Teknoloji ve üretimde dışa bağımlılık riskler oluşturur. Salgında bu gerçek çarpıcı şekilde ortaya konulmuştur. 

Dün Soçi'deydim, döndüğümde akşam ekranlarda Rusya'dan gelen kruvazör gemisinin Trabzon'a yanaşmasını gördüm. İftihar ettim. Trabzon Limanı'na artık turistler kruvazör gemisiyle geliyor. 

ENFLASYON MESAJI

Piyasa dengesizliklerini yakından takip ediyoruz, vatandaşımızın ve iş dünyasının sırtına binen yükü hafifletecek adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Attığımız her adımda toplumumuzun tüm kesimlerine sahip çıkıyoruz. Ülkemizi büyütme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Modelimizi taviz vermeden uyguluyoruz. Müspet sonuçları önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde, özellikle enflasyonda göreceğiz. 

"BU ÜLKE TOPLU İĞNE ÜRETEMİYORDU..."

Az önce bakanımız tüfeklerden bahsetti, bırak tüfeği Sayın Varank ne tüfeği, bu ülke toplu iğne üretemiyordu. Artık akla ilk Türk SİHA'ları geliyor. Şimdi AKINCI. Ben Sayın Bush ABD'de başkanken kendisiyle bir ziyarette, daha henüz başbakan olmamıştım ama seçimi kazanan partinin başkanıydım, ziyarette bir konuyu ele aldım. Dedim ki; "Terörle mücadelede bize gerekli destekleri verecektiniz hani, İHA'lar, SİHA'lar verecektiniz", dedi ki; "Bunlar verilmiyor mu?" Bu işi halledeceksiniz dediler ve bize o zamanın şartlarında 24-48 saat ile İHA'ları verdiler. Ondan sonra yine çekip alıyor tabi. Bir savaş halini düşünün, dün sayın Putin'le de bunları konuştuk, bizimle bu alanlarda da ortak yatırımlara girmek isteyen dünyadaki süper güçler var. Güçlü olursan bunlar oluyor. 

TOGG AÇIKLAMASI

Türkiye'nin Otomobili'ni de 29 Ekim 2022'de inşallah, fabrikanın resmi açılışını ve ilk seri üretim aracının banttan inme törenini gerçekleştireceğiz. 2023 ilk çeyreğinde TOGG'u vatanımızın yollarında görmeye başlayacağız. Yapamazsınız diyenlere inat ülkemiz ve dünyanın hizmetine sunacağız. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin