Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğalgaz müjdesi. Doğalgaz destek ödemeleri artırıldı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor

Türkiye genelinde soğuk hava hakim olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında doğalgaz müjdesi verdi. Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan doğalgaz desteğinin artırıldığını söyledi yeni destek ödemelerinin tutarlarını verdi. Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine yönelik 900-2.500 TL olarak ödenen doğal gaz desteğinin 1.500-3.500 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvuru yapacak. Bakanlıktan da açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğalgaz müjdesi. Doğalgaz destek ödemeleri artırıldı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine toplantısı sonrası Erdoğan kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, doğalgaz destek ödemelerinin arttırıldığını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamasının ilgili kısmı şöyle:

Üniversiteli gençlerimize seçim öncesi verdiğimiz ücretsiz internet ve indirimli teknoloji desteği sözümüzü tuttuk. Doğalgaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programımıza dahil ettik. Toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3500 liraya yükselttik. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımıza her ay 450 milyon liradan 850 milyon liraya çıktı. 10 ay evvel yaşadığımız ülke ekonomisine 104 milyar ilave yük getiren deprem felaketine rağmen hiçbir insanımızı ihmal etmiyoruz. Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde genel ekonomiyi sarsmayacak bir artış yapılacak. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi yolmayacak, istihdama zarar vermeyecek bir hedef ile bu süreç yönetilecek. Önümüzdeki yılı dengeleri yeniden sağlamlaştırma bir sonraki yılı ise atılım süreci olarak görüyoruz.

'AYLIK 188 LIRA ILA 438 LIRAYA YÜKSELTIYORUZ'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı yeni doğalgaz düzenlemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Doğalgaz desteklerinde daha önce hane başına yıllık 900 ila 2 bin 500 lira tahsisat yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni doğal gaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğal gaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz."

Kimler başvurabiliyor?

Yardımdan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan haneler yararlanabilecek.

Vakıfların kriterleri arasında, sosyal güvenlik kurumlarından aylık ve gelir almamak, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde düzenli ve sürekli bir gelire sahip olmamak bulunuyor.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından başvuru yapabiliyor.

Başvurusu onaylananlar PTT'ye gidip faturalarını ibraz edecek.

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya yaşamlarını cihaza bağlı sürdüren kişilerin yaşadığı hanelere yüzde beş ek ödeme yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Türkiye'nin her bölgesinin farklı iklim koşullarına sahip olduğunu göz önünde bulundurarak bölgelerin ısıl değerlerine göre bir endeks geliştirdi.

Bu endeks temel alınarak bölgelere verilecek destek tutarı saptandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin