Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 'alkol, sigara ve madde kullanımı, şiddet, cinsellik ve sapkın görüntü' uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "İnternette çocuklarımızın karşısına çıkabilecek alkol, sigara ve madde kullanımını, şiddeti, cinselliği ve sapkın görüntüyü engelleyebilmemiz gerçekten çok zor" diyerek uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 'alkol, sigara ve madde kullanımı, şiddet, cinsellik ve sapkın görüntü' uyarısı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri açılış töreninde konuştu. Erdoğan, şunları söyledi:

Tütün, alkol, madde, kumar, teknoloji gibi bağımlılık sorunlarının çözümü yolunda gayret gösteren Yeşilay’ımızın tüm yönetimine, gönüllülerine teşekkür ediyorum. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nin toplam 104 noktada verdiği hizmetlerle her yaştan pek çok vatandaşımızın hayatın renklerini yeniden kazanmalarına katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Bu merkezlerde verilen hizmetler geniş bir mücadele stratejisine dayanıyor.

Bağımlılıktan kurtarılan insanlara sağlık güvencesinden istihdama geniş bir alanda destekler sağlanıyor. Böylece bu iradeyi gösteren insanların önlerinde adeta yepyeni bir dönemin kapıları açılıyor. Geniş bir ekibin içinde yer aldığı zahmetli mücadele sürecinin amacı bağımlılıktan kurtarılan insanların yeniden aynı yanlışa düşmelerini önlemektir.

İNTERNET VE SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI

Günümüzde internete erişimin fevkalade kolaylaşması ve sosyal medya platformlarının kontrolsüz şekilde yaygınlaşması eskiden beri bildiğimiz bağımlılıklara yenilerini eklemiştir. Teknoloji tabanlı bu yeni bağımlılık türleriyle de mücadele Yeşilay’ımızın sorumluluk alanına girmektedir.

Öyle bir dönemdeyiz ki artık 1 yaşından itibaren tüm çocukların elektronik cihazlar karşısında saatlerce hipnotize olmuş gibi kaldığını görebiliyoruz.

İnternette çocuklarımızın karşısına çıkabilecek alkol, sigara ve madde kullanımını, şiddeti ve cinselliği, her türlü sapkın görüntüyü, telkini engelleyebilmemiz gerçekten çok zor. Bu mecraların bir kısmı internet üzerinden çocuklarımıza ulaşıp onları her türlü istismara açık hale getiren kötü niyetli kişilere de fırsat veriyor.

Çocuklara değer vermek, onların görüşlerini önemsemek mutlaka gerekli ve önemlidir. Ama bu durum onları kendi değerlerimizle donatarak sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak hayata hazırlama sorumluluğumuzu ortadan kaldırmaz. Çocukların özellikle değişimini fark etmeyen veya fark ettiği halde müdahalede bulunmayan anne-babalar onların yaşadıkları felaketlerin ortağıdır.

İşte Erdoğan'ın o konuşması:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin