Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sigara paketini teslim eden ahşap oyma sanatı ustası İsmet Hüsamettin Yivlik sigarayı bıraktı mı? MedyaTava'ya özel açıklamada bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sigara paketini teslim edip sigarayı bırakma sözü veren geleneksel ahşap oyma sanatı ustası 75 yaşındaki İsmet Hüsamettin Yivlik ile MedyaTava aradan geçen bir ayın sonunda görüştü. Yivlik'e sigarayı bırakıp bırakmadığını sordu. Yivlik ilk iki gün sigarayı bıraktığını ama halsizlik başlayınca yeniden sigaraya başlamak zorunda kaldığını söyledi. Ama Yivlik artık eskisi kadar sigara kullanmadığını söyleyip yeni yaşamını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sigara paketini teslim eden ahşap oyma sanatı ustası İsmet Hüsamettin Yivlik sigarayı bıraktı mı? MedyaTava'ya özel açıklamada bulundu

Çağdaş Ulus/ MEDYATAVA ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigara ile mücadelesi kamuoyu tarafından bilinen bir durum. Erdoğan, 11 Ocak'taki bir ödül töreninde el sanatlarıyla uğraşan geleneksel ahşap oyma sanatı ustası 75 yaşındaki Hüsamettin Yivlik'ten sigarayı bırakma sözü aldı.

Yivlik, sigara paketini 'Sigarayı bıraktım' yazılı bir kağıt imzayarak Erdoğan'a o gün teslim etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın topladığı sigara paketlerinden 215'i artık Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Sergi Salonu'nda sergileniyor. Yivlik'in de sigara paketi o sergide yer alıyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sigara paketini teslim eden ahşap oyma sanatı ustası İsmet Hüsamettin Yivlik sigarayı bıraktı mı? MedyaTava'ya özel açıklamada bulundu

MedyaTava olarak, Yivlik'e ulaştık. Kendisine aradan geçen bir aylık süre zarfında sigarayı bırakıp bırakmadığını sordu.

Yivlik ilk iki gün sigarayı bıraktığını ve hiç kullanmadığını söyledi. Ama yıllardır vücudunun sigaraya alışması nedeniyle halsizlik çekmeye başlayınca sigaraya yeniden başladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sigara paketini teslim eden ahşap oyma sanatı ustası İsmet Hüsamettin Yivlik sigarayı bıraktı mı? MedyaTava'ya özel açıklamada bulundu - Resim : 2

HENÜZ BIRAKAMADI

MedyaTava muhabiri Çağdaş Ulus'a, "El sanatlarıyla uğraştığım için sigarayı bırakmam sonrası halsizlik oluştu. Bu nedenle de işlerimi gücüm kalmadığı için yapamaz oldum. Ben de birden bırakma yerine azaltarak bırakma seçeneğinin daha iyi olacağını düşünerek sigaraya yeniden başladım. Ama eskisi gibi içmiyorum. Yavaş yavaş azaltıyorum. Azaltmaya da devam edeceğim. Bırkacağıma inandığım için bırakacağım inşaallah. Dörtte üçünü bıraktım tamamını da inşallah bırakacağım." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın, sigarayı bırakma sözü aldığı vatandaşlardan topladığı sigara paketleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Sergi Salonu’nda sergilenmeye başlanmıştı.

Sergideki paketlerin sahipleri arasında, bakan, milletvekili, muhtar, gazeteci, esnaf gibi toplumun her kesiminden kişi bulunuyor. Sergide, Erdoğan'ın NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında, sigara içme kabininde sigara içen Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov ile kardeşi Mustafa Erdoğan'dan 2010'da aldığı sigara paketi yer aldı. Ayrıca Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödül Töreni'nde, geleneksel ahşap oyma sanatı ustası Hüsamettin Yivlik'ten aldığı sigara paketi de dikkat çekti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin