Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı!

Yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini açıkladı. Kabinede birbirinden sürpriz isimler bulunuyor. İşte yeni yönetim sisteminin ilk kabinesi...



Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan ve Gizem Karakış'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemin 16 kişilik ilk kabinesini açıklayarak, “Yeni sistemi en üstten en alta kadar devletimizin tüm hücrelerine en kısa sürede nüfuz ettirmekte kararlıyız. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki eksiklikler konusunda öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır. Ülkemizin tüm dinamiklerinin devlet yönetimindeki bu değişime uygun şekilde kendilerini yenileyeceklerine inanıyorum” dedi.



Törende Erdoğan, bakanları tek tek kürsüye davet eden Erdoğan özetle şöyle konuştu:



“Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. 15 Temmuz’dan itibaren bizi destekleyen, yeni yönetim sistemimizi hayata geçirebilmemize imkân sağlayan MHP’ye burada başta Sayın Genel Başkan Bahçeli olmak üzere teşekkür etmek istiyorum. MHP ile işbirliğimizi Meclis’te de geleceğe yönelik sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı merkez teşkilatı, bakanlıklarımız, politika kurullarımız, ofislerimiz başta olmak üzere yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yönetim mimarimizin çatısını oluşturduk. Bakan yardımcılarımızdan başlayarak aşağıya doğru üst yönetim sisteminin yapılarını tamamlıyoruz.



1 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle anayasamızın verdiği yetkiye dayanarak yeni yönetim sistemimizin çatısını resmen hayata geçirmiş olduk. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki aksaklıklar eksiklikler konusunda milletimize karşı öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır. Elbette anayasa ve yasa gerektiren reformları Meclis’te uzlaşma yoluyla çıkarmak mecburiyetindeyiz. Ancak anayasanın Cumhurbaşkanına verdiği yürütme görevleri ve bununla bağlantılı yetkiler konusunda hiçbir mazerete sığınma hakkımız bulunmuyor. Bunun için milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız.”



İşte, yeni kabine:



- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay



- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül



- Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk



- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum



- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu



- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez



- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu



- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak



- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu



- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy



- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk



- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar



- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca



-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Mustafa Varank



-Tarım ve Orman Bakanlığına Bekir Pakdemirli



- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan



- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin