Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davaya müdahil oldu!

Davada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT de temsil edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davaya müdahil oldu!

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki ilk duruşma, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

 



ERDOĞAN VE MİT MÜDAHİL OLDU, DURUŞMALAR KAPALI YAPILACAK



Duruşmada Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları, MİT ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suçtan doğrudan zarar görmediğini belirterek müdahillik taleplerinin reddedilmesini istedi. Bu konuda görüşünü açıklayan savcı, "Feto / PDY silahlı terör örgütünün eylemlerinden doğrudan zarar gördüğünü" belirterek, avukatların taleplerinin tersi yönde karar verilmesini, Erdoğan ve MİT'in "müdahillik taleplerinin" kabulünü istedi. Mahkeme bu konuda karar vermek için duruşmaya ara verdi.



MAHKEME SALONUNUN KAPILARI ARTIK KAPALI



Kararını açıklayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaların bundan sonraki kapalı yapılmasını kararlaştırdı. Sanık eşlerini  bu karar bağlamayacak. Mahkeme salonunun kapıları bundan sonraki duruşmalarda izleyicilere kapatılacak. Salonda, sanıklar, taraflar ve avukatlarıyla sanık eşlerinden başka kimse olmayacak. 



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MİT TEMSİL EDİLECEK



Mahkeme ikinci kararını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT'in müdahillik talepleriyle ilgili verdi. Sanık avukatlarının 'direkt zarar görmedikleri' gerekçesiyle reddedilmesini istediği müdahillik talepleri kabul edildi. Mahkemenin kararını açıklamasının ardından salonun boşaltılmasına başlandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin