Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal yardımları duyurdu. Milyonlarca aileye yardım yapılacak. Yardımlar 15 milyar arttırılacak. İşte bu sene yapılacak sosyal yardımların tutarı. Kimler başvurabilecek; Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonunda ekonomiye dair kritik mesajlar verdi. Erdoğan milyonlarca memurun beklediği 3600 ek göstergenin ayrıntılarını açıkladı, "Yardımcı hizmetler sınıfındakiler dahil, ülkemizdeki 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı, önümüzdeki yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal yardımları duyurdu. Milyonlarca aileye yardım yapılacak. Yardımlar 15 milyar arttırılacak. İşte bu sene yapılacak sosyal yardımların tutarı. Kimler başvurabilecek; Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye dair kritik mesajlar verdi.

Faiz politikasına değinen Erdoğan, "Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine faizi düşürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 Erdoğan temmuz ayında maaşlarda iyileştirme yapılacağını belirterek, "Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız." dedi.

 Sosya yardımlar konusunda milyonlarca vatandaşa müjde veren Erdoğan, Türkiye'nin zenginliklerinin paylaşılacağını söyledi, " "Ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi devreye alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan sosyal yardımlarla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz.

Hem aile bütçesine hem devlet bütçesine olumlu katkısı olacağına inandığım bu paketle ilgili detaylar ilgili bakanlıklarımız tarafından karşılanacaktır.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz 98 milyar liralık sosyal yardımla ihtiyaç duyan her vatandaşımızın yanında olduk. Bu yıl sosyal yardım bütçemizi daha da güçlendiriyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile D esteği programıyla ekonomik olarak dezavantajlı, ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyarlık yeni bir paketi daha gündeme alıyoruz.

Vatandaşlarımız bu programa Haziran ayından itibaren başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ana okulları veya ana sınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir d estek programı oluşturduk. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardımından faydalanmış aileler başvurabilecektir. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin