Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu: 31 bin yıkık binamız var bunların çoğu 2000 öncesi binalar. Erdoğan seçim tarihiyle ilgili de konuştu: Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ""Son tespitlere göre depremde yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı 203 bin binada 583 bin bağımsız bölüm var. Bunların yüzde 98'i de 2000 öncesi yapılan binalardan oluşuyor. Yıkık durumdaki bina sayımız 31 binin üzerinde" ifadesini kullandı. Erdoğan seçim tarihi konusunda da net konuştu, "Bu millet inşallah vakit geliyor, 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu: 31 bin yıkık binamız var bunların çoğu 2000 öncesi binalar. Erdoğan seçim tarihiyle ilgili de konuştu: Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu: 31 bin yıkık binamız var bunların çoğu 2000 öncesi binalar. Erdoğan seçim tarihiyle ilgili de konuştu: Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır

"6 Şubat'ta 11 ilimizi birden vuran, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'ı yerle yeksan eden deprem fırtınası  milletimizi hepsinden daha büyük bir acıyı yaşattı. Deprem 500 km'lik çapa sahip alandaki 14 milyon insanımızı doğrudan etkiledi.

Bir yandan depremin yıktığı altyapının ve yaşanan karmaşanın getirdiği zorluklar diğer yandan hava şartları bizi zorladı. Buna rağmen depremden birkaç saat sonra bakanlarımız deprem şehirlerine ulaşarak çalışmaları koordine etmeye başladı."

31 BİN YIKIK BİNAMIZ VAR

"Son tespitlere göre depremde yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı 203 bin binada 583 bin bağımsız bölüm var. Bunların yüzde 98'i de 2000 öncesi yapılan binalardan oluşuyor. Yıkık durumdaki bina sayımız 31 binin üzerinde."

"Ancak 35 bin arama kurtarma görevlisine ulaşabildik. Görevlendirdiğimiz kamu personelinin sayısı 271 bin, uçak sayısı 78, helikopter sayısı 115, gemi sayısı 38'dir. TSK da tüm imkanları onbinlerce personeli ile bu çalışmalara katıldı. Ülkenin dört bir yanınan gelen gönüllülerle neredeyse yarım milyon insan depremzedelerimizin yardımına koştu."

"437 binaya aynı anda müdahale edebilecek kapasiteye ulaştık. Bu rakamlar dünyanın tamamında etki alanı, can kaybı ve yıkım gücü itibariyle böylesine geniş çaplı bir felakete aynı anda  müdahale edilecek sayıda profesyonel arama kurtarma ekibi bulmanın mümkün olmadığına işaret ediyor."

"Bölgeye intikal eden dünyanın 90 farklı ülkesinden gelen ekipleri hızla devreye aldık. Buna rağmen gecikmeler yaşanmıştır, ama herkes şahittir ki olabilecek en hızlı şekilde depremzede vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Kimilerinin insanlarımızla birlikte devletin ve hükümetin de yıkıntılar altında kalmasını beklediğini biliyoruz. İlk andaki eksikler hızla tamamlanıp yardımlardan geçici barınma alanlarına kalıcı konutların inşasına kadar yapılması gereken tüm işler yoluna girince bunlar hemen eski kimliklerine büründüler. "

BÖLGEYE İKİ KEZ GİTTİK

"Bütün bu vaveylayı koparanlar, bu sirk cambazları, bu felaket tellaları acaba bölgeye bugüne kadar kaç kere gittiler. Şahsım ve Cumhur İttifakı olarak bölgeye iki kez gittik." 

"Siz acısı üzerinden kısır tartışmalar açmaya çalışmalarına bakmayın. Bölge halkının devletin tüm unsurlarıyla harekete geçtiğini, 85 milyonun fiilen ve kalben yanında yer aldığını yaşayarak görüyor. Buradan sahada canla başla çalışan herkese, Bakanlarımızla birlikte milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın her birine teşekkür ediyorum."

SEÇİM 14 MAYISTA, MİLLET GEREĞİNİ YAPACAKTIR

"Eşine benzerine rastlanmamış bu felaketin her şeyini takip ediyoruz. Sorulması gereken hesapları da adli, idari ve siyasi olarak sormak da boynumuzun borcudur. Yavru muhalefet çıkmış bizim yargıya adeta yön verdiğimizi... Yahu ayıptır. Türkiye'de Erdoğan'ın bu konuda nasıl davrandığını rabbim bilir, sen anlamazsın. Sen önce kendini düzelt ve şunu iyi bilin ki bu millet inşallah vakit geliyor, 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara da prim vermeyecektir."

"Enkazları kaldıracağız, yaraları saracağız, sarıyoruz. Yıkılanların yerine daha iyisini yapacağız, gönülleri alacağız. Helallik istemek bizim zafiyetimiz değil, milletimizle aramızdaki samimi muhabbetin ifadesidir. Milletimizle gönül bağı olmayanlar adeta deprem turisti edasıyla bölgeden gelip geçenler bu hasbi muhabbeti kavrayamaz. Onun için deprem anından beri bunları muhatap almadık. Şu anda biz can derdindeyiz, onlar ise mal derdinde."

"Depremde yıkılan ve ağır hasar alan şehirlerimizde enkaz kaldırma faaliyetlerine başladık. Son ziyaretlerimizde binlerce iş makinesinin şehirlerimizi temizlediğini müşahade ettik. Geçici barınma alanlarını önce çadır ardından konteynerlerle döşedik. Şehir merkezlerimizdeki ticaretin devamı için geçici alanlar da yapıyoruz."

"392 bin konut 75 bin köy evinden oluşan 468 bin hane inşa etmeyi planlıyoruz. Bizim derdimiz var, ama dedim ya not ediyoruz, bütün bu işleri bitireceğiz 1 yılımız var. Bunları tamamiyle inşa edeceğiz, benim vatandaşım evine yerleşecek ve buralarda da bir taraftan işini yürütecek. Bütün bunların illere göre dağılım şu şekilde;

Hatay 145 bin 650 konut, Kahramanmaraş 83 bin konut, Malatya'da 62 bin konut, Adıyaman'da 43 bin 400 konut, Gaziantep'te 30 bin 150 konut, Osmaniye'de 11 bin 600 konut, Diyarbakır'da 6000 bin konut, Elazığ'da 4 bin 500 konut, Şanlıurfa'da 3 bin konut, Adana'da 1800 konut, Kilis'te 1250 konut yapacağız."

"Mart ayının ilk günleri itibariyle 21 bin konutun inşası için kazmayı vurmuş oluyoruz. 3 ay içerisinde bu rakamı 244 bin konuta çıkaracağız. Hasar tespiti çalışmaları bittiğinde bu rakamlar daha da yükselebilecektir."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin