Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Destici ile görüştü. Cumhur İttifakı genişleyecek mi? Destici'den görüşme sonrası açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Destici, Cumhur İttifakı'nın genişlemesi ve seçimlere nasıl katılacaklarına ilişkin soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Destici ile görüştü. Cumhur İttifakı genişleyecek mi? Destici'den görüşme sonrası açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi bugün AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.

Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

Erdoğan ile faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Destici şu bilgileri verdi:

"AK Parti heyeti ile şahsım ve parti heyetimiz güzel ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmemizin içerisinde 11 ilimizin yaşadığı deprem birinci gündem maddemizdi. Burada yapılan çalışmalar, bizim tespitlerimiz ve önerilerimizi de Sayın Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Gittikçe ciddi bir toparlanma var. Gün geçtikçe de her gün bir önceki günden daha iyi oluyor. İnşallah bu toparlanmayı, yaraların sarılmasını daha üst düzeye çıkaracak hükümetimiz, devletimiz, bakanlarımızın tamamı sahada hemen hemen. Bütün kurumlarımız iş birliği içinde. Milletimiz müthiş bir dayanışma örneği gösterdi. Biz de Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları Vakfı olarak arama kurtarma ve yardım ekiplerimiz ilk günden beri sahadalar. Tüm yaralarımız sarılana kadar devletimiz de biz de hep birlikte sahada olmaya devam edeceğiz."

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Destici, "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Ben daha önce de ifade ettim. Cumhur İttifakı'nın ilkelerine (devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali) bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler elbetteki Cumhur İttifakı'na dahil olabilirler. Ben Büyük Birlik Partisi adına konuşuyorum. Gündemdeki bütün meseleleri konuşma fırsatı bulduk. Ama şu anda bunların detayını paylaşmam çok doğru olmaz."

BBP SEÇİMLERE NASIL KATILACAK?

"Seçime kendi ambleminizle mi gireceksiniz?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Bizim kendi arzumuz, kararımız, isteğimiz kendi adımızla, amblemimiz, adaylarımızla seçime katılma noktasında. Burada bir diğer Cumhur İttifakı'na özellikle Cumhurbaşkanlığı ayağında seçimlerin en yüksek katkıyı sağlamak için bunu arzu ediyoruz. Güzel, faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Hem biz devletimizi, ülkemizi, milletimizi önceliyoruz daha sonra partimizi önceliyoruz. Dolayısıyla da bizim burada bir problemimiz yok. Yani bir anlaşmazlık yok.  Uyumlu bir şekilde ittifakımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Heyetlerimiz zaten daha önce 3 görüşme yapmıştı, tekrar bir araya gelecekler ve son noktayı koyacağız."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin