Cumhurbaşkanı Erdoğan Musevi vatandaşların bayramını kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musevi vatandaşların 'Roş Aşana Bayramı' dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Musevi vatandaşların bayramını kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Musevi vatandaşlarımızın 'Roş Aşana Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Farklı inançlara mensup vatandaşlarımızın asırlardır barış ve huzur içinde bir arada yaşıyor olması, ülkemizi her daim güçlü kılan en önemli niteliklerden birini teşkil etmektedir. Sahip olduğumuz bu zenginliklerin, ülkemizi her anlamda daha da ileriye taşıyacağına inancım tamdır. Bu vesileyle, İbrani takvimine göre 'yılbaşı'nı simgeleyen 'Roş Aşana'nın, başta Musevi vatandaşlarımız olmak üzere tüm Musevilere sağlık, huzur ve esenlikler getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

ROŞ AŞANA BAYRAMI NEDİR?

Yahudiler tarafından kutlanan İbrani takviminin Yeni Yılıdır. Tanah'ta Yom Teruah olarak geçen bugünün meali "haykırış ve devirme günü" dür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Musevi vatandaşların bayramını kutladı

İki gün süren bayram boyunca ailece yemek yeme ve ballı elma veya elma reçeli yeme adetleri vardır. Sinagogda bayramın ikinci sabahı, senenin iyi geçmesini dilemenin sembolü olarak koç boynuzundan yapılan şofar çalınır. Roş Haşanah'ın kutlandığı gün boyunca Yahudilerin dinlenme günü olan şabat günü olan yasaklar geçerlidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin