Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi faize ezdirmeyiz! Faiz sebep, enflasyon sonuçtur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu. Merkez Bankası'nın Perşembe günü vereceği faiz kararı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. "Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bu yolda ben faizi savunanla olmam, olamam. Bu konu sıradan bir konu değildir" dedi. Erdoğan, asgari ücretle ilgili mesaj da verdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi faize ezdirmeyiz! Faiz sebep, enflasyon sonuçtur

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

SEZAİ KARAKOÇ'UN VEFATI

Müstesna değerimizin vefatı hepimiz için çok önemli bir kayıptır. Kendisi İslam medeniyetini aynı zamanda bir fikir medeniyeti olarak telakki ediyordu. Sanatını diriliş ağacının gövdesi etrafında şekillendirmişti. "Ben Müslüman'ım insanlığın türküsünü söylüyorum" sözü bile tek başına uzun uzun düşünmeye yeterli mesajlarla yüklüdür. Sezai Karakoç'u Mona Rosa'sız anmak olmaz. 

AK PARTİ'DE GÖREV DEĞİŞİMİ

Biraz önce sizlerin takdiri ile AK Parti TBMM Grup Başkanı seçilen sayın İsmet Yılmaz'a yeni görevinde başarılar diliyorum. Prof. Dr. Naci Bostancı hocamız, 2023 seçimleri hazırlıklarında önemli sorumluluklar üstleneceği için görevinden affını istedi. Şahsım, grubum adına ayrıca teşekkür ediyorum. 

AKŞENER'E SERT ÇIKTI

Meclisimiz milletimizin göz bebeğidir. Hukuki süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın şehit yakınlarına hakaret edenlerin milletvekilliği sakıt olmuştur. Bu küfürbaz, terbiyesiz kişiliklere hak ettiği derslerinde sandıkta mutlaka verileceğine inanıyorum. Hele hele Genel Başkan'ı bir bayan olanın küfrü yenilir yutulur değil. Bir bayanın ağzından 'yavşaklar' diye bir ifade çıkar mı ya? Ne yazık ki bu çatı bunu da gördü. Ben diyorum ki millet bu bayana gereken cevabı inşallah 2023'ün haziran ayında verecektir. Zira bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez.

CHP'YE TEZKERE TEPKİSİ

Türkiye'nin ikinci büyük partisinin bölücü örgütünün çizgisine dümen kırması hepimizi üzmüştür. Bu defa doğrudan ülkemizin güvenliği, insanlarımızın geleceği hedef alınmıştır. CHP'nin tezkere oylaması ve sonrasındaki tutumu doğrudan ülkemizi hedef almaktadır. Sınır dışından verilen talimatlarla gerçekleşmiştir. Bu oylamadan sonra CHP'ye kimler teşekkür ediyorsa, ipini de onlar tutuyor demektir. Türkiye'nin terör tehdidini topraklarından uzak tutmasını tahammül edemeyenlerin karın ağrılarını hepimiz biliyoruz. CHP bu yeminli Türkiye düşmanlarının ülke içindeki taşeronluğuna talip olmuştur. Pek çok kesime yönelik tehdit dili ile CHP artık fiilen de pozisyon değiştirmeye başlamıştır. 

"AK Parti'yi iktidardan indirmeliyiz" fikrini açıkça ifade etmekten çekinmeyenlerin derdi Türkiye'nin güvenliği olabilir mi? "Tayyip Erdoğan'dan kurtulmalıyız" beyanını dolaşıma sokanların derdi milletimizin huzuru olabilir mi? CHP öncülüğündeki proje, demokrasimizi yıkma, ekonomimizi çökertme projesidir. Hiç merak etmeyin. Başaramayacaklar. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil. Nasıl bunca yıldır darbeciler, medya baronları, finans baronları üzerinden kurulan tuzakları birer birer bozduysak Allah'ın izniyle bu senaryoyu da yırtıp atacağız.

Milletimiz 2023'te sandığa gittiğinde bir bizim eserlerimize bakacak bir de bu kifayetsiz muhterislere ve karanlık güçlere bakacak. Elini vicdanını koyarak tercihini yaparak herkesin yöneleceği yer AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. CHP Genel Başkanı kendisine verilen görevi bir türlü başaramadığını görünce milletimizin umutlarını ve değerlerinin istismarına yöneldi. Ya kavramı yanlış kullanıyor ya geçmişte aynı hususta ne yaptığını unutuyor. Devlet nasıl yönetilir, güvenlik birimleri nasıl çalışır, yasalarımız neyi emreder, eldeki imkanlar nedir bilmediği için aklına geleni söylüyor. 

KILIÇDAROĞLU'NA "HELALLEŞME" YANITI

Son günlerde helalleşelim demeye başladı. Bizim inancımızda helalleşme çok önemlidir. Peki, Kılıçdaroğlu helalleşmeyi nasıl anlıyor? Dün helalleşme kavramına böyle bakan bir zatın bugün aydınlaşma yaşayıp helalleşme peşine düşmesi ne kadar ilginç değil mi? Ey Bay Kemal sen önce benim başörtülü bacılarımdan, kızlarımdan git helallik dile. Utanmadan, sıkılmadan onların hukukunu biz koruduk diyorsun. Hayatın yalan. Ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim ama sen bunların hiçbirinin kıymetini anlamadın. Ortada bir değişim de yok değişen kimse de yok. 

Türkiye siyasi ve ekonomik olarak tarihinin en kritik kavşaklarından birine ulaşmıştır. Bir yanda büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yol diğer tarafta eski Türkiye'ye giden yol var. Ülkemizi 2023 yolunda tutmaya çalışırken birileri de öteki yolu zorluyor. 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Türkiye siyasi ve ekonomik olarak tarihinin en kritik kavşaklarından birine ulaşmıştır. Bir yanda büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yol diğer tarafta eski Türkiye'ye giden yol var. Ülkemizi 2023 yolunda tutmaya çalışırken birileri de öteki yolu zorluyor. Gezi olaylarından itibaren yaşadığımız olayların ekonomik sonuçları da oluyor. Ekonomimiz doğrudan saldırı altına alındı. 2018 ağustosundan itibaren Türk ekonomisini tamamen çökertmeye yönelinen saldırılar yaşadık. Küresel salgın krizinin tetiklediği gelişmeler bize bu tuzakları kuranları daha beter durumlara düşmüştür. Gelişmiş ülkeler 2. Dünya Savaşı sonrasının en büyük ekonomik buhranının eşiğindedir.

Biz bu vahim tablo içinde geçen 19 yılda kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde üretim, ihracat, istihdamımızla iyi bir yerde duruyoruz. Şayet, 2022'yi ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden geride bırakabilirsek önümüzde çok parlak bir gelecek bizi bekliyor. Küresel düzeydeki fahiş artışlar sebebiyle birim maliyetleri 3-4 kat artan, doğalgaz, elektrik, akaryakıt gibi fiyatları kontrol altında tutuyoruz. Doğalgazı maliyetinin 4'te 1'i, elektriği maliyetinin yarısına konutlara ulaştırıyoruz. Akaryakıtı Avrupa'nın en ucuz fiyatları ile biz sunuyoruz. Yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer anlayışla tespit ederek dar gelirliler üzerindeki yükü hafifleteceğiz. 

"BİZ FAİZ BELASINI BU MİLLETİN SIRTINDAN KALDIRACAĞIZ"

Bizi diğer ülkelerden ayıran bir fark var. Onlar daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki, boşuna uğraşmayın. Biz, faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Anlayan anlar, anlamayan anlamaz. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bu yolda ben faizi savunanla olmam, olamam. Bu konu sıradan bir konu değildir. Bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki onlar faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. 

İş adamlarımıza diyoruz ki düşük faizle kredi istiyordun, haydi gel al, niye almıyorsun. TÜSİAD'ı vesairesi yüksek faizden bahsediyorlar. Siz nasıl iş adamısınız? Sen yatırımdan yanaysan buyurun size kredi. Ben sizden yatırım istiyorum, üretim istiyorum, ihracat istiyorum. Gelin bunları yapın, o zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı? Bize istediğiniz kadar sallayın tutmaz. 

Bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Sondaj filomuza 4. gemimizi de ekledik. Üstelik bu gemi diğerlerinden farklı olarak 7. nesil olarak adlandırılan, en modern, en son teknoloji ile donatılmış bizim kullacağımız bir sıfır gemi. 

Ayrıntılar geliyor...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin