Cumhurbaşkanı Erdoğan Memur-Sen Başkanı'nı kabul etti: Görüşmede memura ek zam konuşuldu

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti. Bugün de Yalçın ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. 20 dakika süren görüşmede gündem maddesi memura ek zam oldu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Memur-Sen Başkanı'nı kabul etti: Görüşmede memura ek zam konuşuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bugün saat 16.00'da ek zam konusunu görüştü.  Görüşme 20 dakika sürdü.

Dün de Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti. Ek zam talebinde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin Twitter'daki hesabından açıklamada bulundu.

Yalçın, "Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaret gerçekleştirdik. Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık. Gelir Vergisine ilişkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte, sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiğini; düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik. 

Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin biran önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik. Toplu Sözleşme hükmümüz gereği 3600 Ek Gösterge/Ek Göstergeler ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık. Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz" dedi. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin