Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’nde fabrika açılışında konuştu: Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara indirmek en önemli hedefimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde “Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Açılış Töreni”nde konuştu. Ford Otosan'ın yaptığı açılışı Türkiye Yüzyılı'nın meyvesi olarak gördüğünü söyledi. Erdoğan "Güven tazelediğimiz seçimlerin ardından hükümetimizi kurduk, kadromuzu oluşturduk. Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara indirmek en önemli hedefimizdir." dedi. Tek haneli enflasyon için tarih verdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’nde fabrika açılışında konuştu: Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara indirmek en önemli hedefimiz

Erdoğan, Kocaeli'de Ford Otosan ek üretim tesisi açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında enflasyonun kalıcı olarak tek haneye düşmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugüne kadar yerli ve yabancı sermaye ayrımı yapmadık. Ford Otosan'ın attığı her adımı destekledik, her adımda yanında olduk. Türkiye'nin ticari araç üretiminin yüzde 69'unu ihracatının yüzde 75'ini Ford Otosan gerçekleştiriyor. 

BATARYA MESAJI

Otomotiv üretiminde dünya sıralamasında 15. sıradan 13. sıraya yükselmiş olmamız doğru istikamette ilerlediğimizi gösteriyor. Otomotiv ihracatımız 9 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası verdi. Elektrik ve hibrit araç üretiminde söz sahibi olmamızı sağlayacak yatırımlara önem veriyoruz. 

Elektrikli araçlara ilgi giderek artıyor. Bu rekabetin giderek kızışacağı anlaşılıyor. Togg'un yollara çıkmasıyla hızla gelişen bir elektrikli araç piyasasına sahip olma yolunda ilerliyoruz. Hedefimiz, 2030 yılında Avrupa'nın batarya üretim üssü konumuna gelmek.

Küresel gündemi meşgul eden krizlerin hepsi ülkemizin içinde yer aldığı bölgede meydana geliyor. Tüm krizlerin ilk muhatapları arasında biz de yer alıyoruz. En büyük başarımız ülkemizi sıcak çatışmaların tarafı yapmamak, istikrarsızlık ateşinin ülkemize sirayet etmesine izin vermemek oldu.

'TÜM KRİZLERDE ADALETİ, BARIŞI SAVUNDUK'

Tüm krizlerde adaleti, barışı savunduk. Mazluma sahip çıkarken zalimin karşısında dimdik durmayı görev biliyoruz. Bunsan sonra da onurlu duruşu devam ettireceğiz. Dış politikada bu adımları atarken ekonomiyi geri plana atmadık.

Güven tazelediğimiz seçimlerin ardından hükümetimizi kurduk, kadromuzu oluşturduk. Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara indirmek en önemli hedefimizdir.

Ekonomiye dair yol haritamızı kısa süre içerisinde milletimizle paylaştık. OVP'nin ardından 12. Kalkınma Programını kamuoyunun takdirine sunduk. Bu plan ve programları işbirliği içerisinde hayata geçireceğiz. Kalkınma planımızda yüzde 5 oranında istikrarlı bir büyüme hedefliyoruz. 2028 yılında 1,6 trilyon dolar kişi başı milli gelire ulaşmaktır.  

ENFLASYON HEDEFİNİ AÇIKLADI

"Amacımız, 2028 yılında 1,6 trilyon dolar toplam ve 17 bin 554 dolar kişi başına milli gelire ulaşmaktır. Yılda ortalama yüzde 3 istihdam artışı sağlayarak, dönem sonunda işsizliği yüzde 7,5 düzeyine indirmeyi öngörüyoruz. Özellikle, mal ihracatını 375 milyar dolara yükseltmeyi, turizm gelirlerinde de 100 milyar dolar seviyelerine ulaşmayı planlıyoruz. Böylece, ülkemizin kronik sorunlarının başında gelen cari işlemler açığını 0'ya yakın bir seviyeye düşürmüş olacağız. Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara indirmek, 2028 yıl sonunda ise yüzde 4,7'ye geriletmek en önemli hedeflerimizdir. Ayrıca bu süreçte doğrudan yatırımları ülkemize çekmek için yatırım, ticaret ve finansman alanında hukuki süreçleri kolaylaştıracağız. Temel vergi kanunlarında yatırımcı dostu sade, anlaşılır ve adil bir vergi sistemi oluşturmaya yönelik düzenlemeler yapacağız. Türkiye uluslararası yatırımlar ve yatırımcılar için güvenli liman olma vasfını güçlendirecek ve sürdürecektir. Daha pek çok detayı olan bu hedeflerin hiçbiri afaki değildir. Türkiye'nin son 10 yıldır maruz kaldığı siyasi dayatmalar, terör saldırıları, sokak olayları, darbeler, sosyal ve ekonomik tuzak teşebbüsleri, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı elbette bir parça geciktirmiştir. Ama unutmayınız ki, ayakta kalarak geride bıraktığınız her fırtına aynı zamanda size eşsiz tecrübeler de kazandırır. Ülke olarak, biz artık bu tecrübeye sahibiz. Küresel ve bölgesel her gelişmenin bize maliyetini, önümüze çıkardığı fırsatları artık çok daha erkenden görebiliyoruz. Dolayısıyla ona göre hazırlığımızı yapıyor ve sonuçları yönetebiliyoruz. Yatırımcılarımıza potansiyelimizin en iddiaları kesimlerini oluşturan kadınlarımıza, gençlerimize ve girişimcilerimize verdiğimiz destekleri hep bu doğrultuda tasarlıyor ve hayata geçiriyoruz. Türkiye Yüzyılının vizyonunu 2053 ufkunda şekillendirmeyi sürdürürken, milletimizden aldığımız desteğin hakkını vermek için gece gündüz çalışıyoruz

Turizm gelirlerinde de 100 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz. Cari işlemler açığını sıfıra yakın seviyeye düşürmüş olacağız. Bu süreçte doğrudan yatırımları ülkemize çekmek için hukuki süreçleri kolaylaştıracağız. Vergi kanunlarında adil bir sistem oluşturmaya yönelik düzenlemeler yapacağız. Bu hedeflerin hiçbiri afaki değildir. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin